Еклери з ніжним кремом

Еклери з ніжним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо не відходити від рецепту і дотримуватися пропорції ці тістечка завжди вийдуть і будуть радувати Вас своїм смаком. Спробуйте.

Інгредієнти

Борошно – 125гр
Вода – 200мл
Масло вершкове – 150г
Сіль – щіпка
Яйця – 4шт
Для крему – …
Згущене молоко – 1 банка
Вершкове масло – 200 гр
Шоколад – 100 гр

Як приготувати Еклери з ніжним кремом

Захотілося моїм домочадцям чогось смачненького, та ще й з кремом. Посиділа я, подумала і вирішила побалувати їх еклерами. Це дуже смачні, ніжні і в теж час дуже ситні тістечка. Від них у захваті і дорослі і діти. Уявляю Вашій увазі эклерчики з ніжним молочним смаком та шоколадом.

Покроковий рецепт

Підготувати всі продукти.

У сотейник налити воду і покласти масло, додати сіль. Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння.

Коли вода з олією закипить, зняти з вогню і поступово всипати борошно.

Інтенсивно розмішуючи, повернути каструльку на вогонь і заважати до тих пір, поки тісто не почне відходити від стінок. Потім зняти з вогню, охолодити і по одному ввести яйця, добре розмішуючи. Готове тісто має бути однорідним, блискучим і досить густим, щоб не розпливалася на деку.

Готове тісто викласти в кондитерський мішок і відсадити наші тістечка на деко, попередньо вистелене пергаментом і змащений маслом. Відсаджуємо еклери довжиною 5-6 см і шириною 2-3 см, на відстані 3-5 см один від одного, так як тістечка збільшаться в два рази.

випікати 15-20 хвилин

Випікаємо еклери перші 15-20 хвилин при температурі 200 градусів,вони повинні збільшитися в об’ємі і підрум’яниться.Потім температуру зменшити до 150 градусів і підсушувати тістечка ще 10-15 хвилин.

До кінця випікання вимкнути духовку, відкрити дверцята і дати випеченим виробам охолонути. Якщо еклери добре підсушені, то вироби будуть порожніми всередині і не опадають.

Готові тістечка наповнити кремом.
Крем: згущене молоко збити з маслом. Окремо в мікрохвильової печі розтопити шоколад. Начинені еклери занурюємо в шоколад, і викладаємо на дошку для повного застигання.

Коли шоколад застигне, посипати наші еклери цукровою пудрою і викласти на блюдо.
Приємного Вам апетиту!