Багато боятися готувати цю страву, думають, що складно. Але, тільки наважившись почати, відразу зрозумієте, що все дуже просто і зовсім не складно.
Інгредієнти
Качка – 1 птах | |
Фарш м’ясний – 600 гр | |
Гриби – 200 гр | |
Квасоля червона – 120 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Сметана – 1 столова ложка | |
Парприка – 2 булані ложки | |
Часник – зубчиків | |
Мускатний горіх – 0,5 чайної ложки | |
Кардамон – 0,5 чайної ложки | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Ця страва допоможе кожній господині впоратися з таким завданням, як красиво оформити святковий стіл, витрачаючи при цьому мало часу. На виручку пройде таке блюдо. Як фарширована качка. Досить просте і водночас надзвичайно яскраво смотрящих страва прикрасить святковий стіл. Подавати її можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Існує безліч варіантів начинки. Фарширована качка дуже корисне, легко засвоєне страву, особливо якщо поєднується з овочами.
Багато боятися готувати цю страву, думають, що складно. Але, тільки наважившись почати, відразу зрозумієте, що все дуже просто і не зовсім складно. Самий складний момент, вийняти з качки кістки і вивернути кожух навиворіт, нафарширувати і вивернути назад.
Замість качки можна використовувати курку, але тоді не забудьте зменшити час запікання в 2 рази.
Покроковий рецепт
Насамперед, необхідно квасолю залити водою і дати їй постояти на 4 години. Коли квасоля набубнявіє, відварити і посолити. Перекласти її в друшляк і дати стекти воді.
Потім за допомогою блендера подрібнюємо квасолю до однорідної маси.
Відварити гриби. Порізати маленькими кубиками цибулю і обсмажити на розігрітій сковороді разом з грибами.
У квасоляний масу додати гриби і цибулю. Все добре перемішати.
Приготувати фарш, заправивши його паприкою, мускатним горіхом, кардамоном і сухим часником. Ретельно замісити і додати сіль і перець за смаком. Ще раз перемішати.
Готуємо качку, виймаємо, кістки намагаючись не пошкодити шкірку на качці. Для цього потрібно розітнути качку по спинці і за допомогою гострого ножа акуратно відокремити від м’яса грудні і спинні кісточки. Обробляти не складно, по часу займе 15 хвилин.
Далі точно також видаляємо з ніжок і стегон кістки і зачищаємо їх від м’яса. Обережно обрізають крила верхньої частини, в якій також є кістки. Акуратно надрізаємо сухожилля і виймаємо суглобові кісточки. Видаляємо зайвий жир.
Повертаємо підготовлену тушку качки таким чином, щоб м’ясо перебувало вгорі і через харчову плівку відбиваємо з допомогою кулінарного молоточка. Солимо і перчимо.
Викладаємо фарш в качечку і заповнюємо їм ще й ніжки. Покласти на фарш підготовлену масу з грибів і квасолі.
Звертаємо тушку і зашиваємо товстими нитками по спині, залишаючи кінчики. Ніжки пов’язуємо шпагатом.
Застелити деко пергаментом і швом вниз покласти качку.
Приготувати суміш з сметани, паприки і сухого часнику з сіллю. Змішати і отриманим соусом змастити всю качину тушку.
Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати протягом 3 годин і 30 хвилин (якщо ви качку замінили куркою, зменшіть час запікання в 2 рази!).
Після закінчення часу, вийняти з духовки і обережно вийняти нитки. Фарширована качка готова! Приємного апетиту!