Апетитне блюдо, приготоване з болгарського перцю, м’ясного фаршу і рису. Фарширований перець нудиться в томатній заливці.
Інгредієнти
Рис – 0,5 ст. | |
Фарш м’ясний – 400 гр | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Яйце – 1 шт. | |
Перець болгарський – 10-12 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Паста томатна – 2 ст. л. |
Для приготування фаршированого перцю візьміть м’ясний фарш, моркву, цибулю, яйце. Рис потрібно заздалегідь відварити. На виході перці виходять соковитими, адже в начинку ми додамо пасеровані овочі. Перці готуються в глибокій сковороді (можна використовувати і каструлю) в томатній заливці. Подробиці – у нас в описі.
Покроковий рецепт
Рис відваріть, зцідіть з нього відвар, промийте під холодною водою. Знову перекладіть на сито, щоб видалити рідину.
До рису додаємо м’ясний фарш. У нас він змішаний з свинини і яловичини.
Моркву натираємо, цибулю подрібнюємо невеликими шматочками. Овочі пасеруємо на рослинній олії до м’якості. Коли пасеровані овочі охолонуть, додаємо їх до решти інгредієнтів.
Розбиваємо яйце, приправляємо спеціями інгредієнти начинки.
Добре перемішуємо. Начинка для фарширування перців готова.
З перцю видаляємо насінну коробочку, промиваємо.
Заповнюємо середину перців начинкою. Викладаємо в глибоку сковороду або каструлю.
Заливаємо перці кип’яченою водою, щоб вона покрила їх. Томатну пасту розвести невеликою кількістю води і теж додати до перцям. Томити під кришкою до готовності 30 хвилин, за необхідності воду присолити.
Приємного апетиту!