Філе оселедця виходить дуже смачне і ароматне. Прекрасно підійде і до свята і до звичайного сімейного вечері або обіду.
Інгредієнти
Філе оселедця охолоджене – 0,5 кг. | |
Лимон – 1/2 шт. | |
Борошно – 5 столових ложок | |
Масло рослинне – 3-4 столові ложки | |
Кумин – 1/2 їдальні ложки | |
Куркума – 2 столові ложки | |
Кардамон – 5 шт. | |
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки | |
Коріандр цілий – 1,5 столової ложки | |
Імбир мелений – 1 столова ложка | |
Приправа для риби – 1 чайна ложка | |
Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки | |
Сіль – за смаком |
Дуже просте у приготуванні блюдо. Не потребує особливих затрат часу і зусиль. Інгредієнти доступні на будь-якому ринку або в магазині. Краще використовувати охолоджене філе, але якщо немає – то можна і заморожене. Його потрібно попередньо розморозити і прибрати зайву вологу.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування смаженого філе оселедця.
У блендері злегка розтерти чорний кмин, коріандр і кардамон.
Окремо змішати куркуму, мелений імбир, приправу для риби, перець чорний мелений і кумін.
Потім з’єднати всі спеції і сіль.
Філе оселедця промити, обсушити. Видавити сік лимона на філе і обсипати філе спеціями. Замаринувати його в спеціях на 30 хвилин.
Обваляти замариноване філе оселедця в борошні і обсмажити з двох сторін на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Блюдо готове. Подавати можна з рисом, картоплею, овочами. Приємного апетиту!