Філе оселедця, смажене на сковороді

Філе оселедця, смажене на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Філе оселедця виходить дуже смачне і ароматне. Прекрасно підійде і до свята і до звичайного сімейного вечері або обіду.

Інгредієнти

Філе оселедця охолоджене – 0,5 кг.
Лимон – 1/2 шт.
Борошно – 5 столових ложок
Масло рослинне – 3-4 столові ложки
Кумин – 1/2 їдальні ложки
Куркума – 2 столові ложки
Кардамон – 5 шт.
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки
Коріандр цілий – 1,5 столової ложки
Імбир мелений – 1 столова ложка
Приправа для риби – 1 чайна ложка
Перець чорний мелений – 1/2 чайної ложки
Сіль – за смаком

Як приготувати Філе оселедця, смажене на сковороді

Дуже просте у приготуванні блюдо. Не потребує особливих затрат часу і зусиль. Інгредієнти доступні на будь-якому ринку або в магазині. Краще використовувати охолоджене філе, але якщо немає – то можна і заморожене. Його потрібно попередньо розморозити і прибрати зайву вологу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування смаженого філе оселедця.


У блендері злегка розтерти чорний кмин, коріандр і кардамон.

Окремо змішати куркуму, мелений імбир, приправу для риби, перець чорний мелений і кумін.


Потім з’єднати всі спеції і сіль.

Філе оселедця промити, обсушити. Видавити сік лимона на філе і обсипати філе спеціями. Замаринувати його в спеціях на 30 хвилин.

Обваляти замариноване філе оселедця в борошні і обсмажити з двох сторін на сковороді з розігрітим рослинним маслом.



Блюдо готове. Подавати можна з рисом, картоплею, овочами. Приємного апетиту!