Риба з грибами – легке і прекрасне поєднання.
Інгредієнти
Філе риби – 4 шт. або 500 г (тілапія) | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки | |
Гриби гливи – 200 г | |
Сир – 120 г | |
Сіль – за смаком |
Кажуть, що рибу треба їсти як мінімум раз в тиждень. Риба дуже корисна для людини. Вона легко засвоюється, не така важка їжа, м’ясо і містить корисні ненасичені жирні кислоти (чого ви не знайдете в інших продуктах), різні мікроелементи, а також вітаміни A і D. Особливо корисна морська риба. Вона містить багато фтору та йоду, якого часто не вистачає в організмі людини. Морську рибу корисно вживати людям при атеросклерозі, порушеннях обміну речовин, ішемічної хвороби серця, гіпертонії і деяких інших недугах.
Розширюємо рибне меню, сьогодні приготуємо рибу? Рецепт містить повний баланс, набір продуктів найпростіший, готується швидко, і виходить смачно. Запечену рибу з грибами і сиром можна приготувати на вечерю для всієї родини і не соромно подати на святковий стіл. Риба з грибами – легке і прекрасне поєднання. Але не вся риба підійде для запікання саме з грибами. В якості рибного філе в цій страві я використовую тилапию. Вона практично безкоста і смачна. До цього виду риби відмінно підходять гриби гливи і сир. Щоб рибка не вийшла сухою, бажано, при готуванні, покласти трохи ріпчастої цибулі. Таку рибу можна приготувати на пару, запекти в духовці або посмажити на сковороді. Спосіб приготування вибирайте самі. Запечена риба залишається смачною і на наступний день, так що можна наготувати запас 😉 .
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Підготувати всі продукти.
120 г сиру нарізати скибочками. 200 г грибів гарненько промити (у мене гриби гливи, але сюди так само добре підійдуть печериці), не крупно порізати. 2 невеликі голівки ріпчастої цибулі, почистити і порізати півкільцями.
Філе риби промити під проточною водою, посолити з обох сторін, укласти на деко, вистелений пекарської папером (можна деко вистелити фольгою, але стеліть її матовою стороною догори, щоб риба при запіканні не згоріла). На філе викласти півкільця цибулі.
На цибулю викласти порізані гриби гливи.
На гриби викласти скибочки сиру. Запікати рибне філе з грибами і сиром в духовці близько 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Риба з грибами та цибулею під сирною скоринкою готова. Ви отримаєте смачне, легке й красиве блюдо. Подавайте до столу, поки вона тепла (на наступний день вона така ж смачна!). На гарнір чудово підійде рис або картопляне пюре. Приємного апетиту!