Фісташкове домашнє морозиво з додаванням горішків володіє щільною вершковою текстурою і неймовірно ніжним смаком. Для більш яскравого смаку морозиво готується з полуничним повітряним пюре.
Інгредієнти
Жирні вершки – 300 мл жирність 33-35% | |
Сирі курячі яйця – 2 шт. великого розміру | |
Полуниця – 60 грам підійде також суниця | |
Молоко коров’яче пастеризоване – 45 мл | |
Фісташки очищені – 150 грам | |
Цукрова пудра – 130 грам | |
Цукровий пісок – 120 грам | |
Рафінований крохмаль – 1,5 столові ложки | |
Лимонна кислота – 2 г (чверть чайної ложки) |
Домашнє морозиво з додаванням фісташок володіє щільною вершковою текстурою і неймовірно ніжним смаком. Щоб його зробити, знадобиться зовсім небагато зусиль і особистого часу, а результат приготування здивує і порадує ласунів будь-якого віку.
Покроковий рецепт
Сирі курячі яйця розбити, розділити жовтки і білки, після цього підготувати глибоку миску середнього розміру для подальшого приготування. У мисці віночком збити курячі жовтки з цукровим піском, одночасно з цим додати крохмаль, тонкою цівкою влити пастеризоване молоко і продовжувати збивати протягом однієї хвилини.
Перелити отриману суміш у невелику металеву каструльку і поставити її на водяну баню. Потім взяти очищені фісташки, подрібнити їх будь-яким зручним способом і додати в молочно-жовткову суміш, повільно помішуючи до отримання густої консистенції. Як тільки суміш з подрібненими фісташками стане дуже густою, зняти з водяної бані, охолодити при кімнатній температурі, а потім відправити в морозильник рівно на годину.
У цей час підготувати залишилися компоненти. Полуничні ягоди промити в воді і перетерти до стану пюре, насипати туди ж 30 грам цукрової пудри, все ретельно перемішати. Додатково взяти дві глибокі миски, в одній з яких збити курячі білки разом з залишилася цукровою пудрою і необхідною кількістю лимонної кислоти. В іншій мисці збивати жирні вершки, потім відкласти всі отримані інгредієнти на час в сторону.
Після зазначеного часу витягнути з морозилки охолоджену молочно-фісташкову масу і злегка перемішати її, додати туди ж вершки, а після перемішування з’єднати все із підготовленою раніше білково-пудрової сумішшю.
Отриману продуктову масу викладати шарами в зручну ємність, чергуючи її з полунично-пудровим пюре, а після знову відправити в морозилку на кілька годин. Як тільки морозиво охолоне, розрізати його на шматки необхідної величини і в такому вигляді подавати до столу.