Копчений лосось і ніжний аромат цибулі, змішаний з вершковим сиром… все це в одному стаканчику валована.
Інгредієнти
готового листкового тіста – 400-500 г (1 упаковка) | |
яйце для змащування – 1 середнє | |
вершкового сиру – 5 ст. л. | |
гірчиця – трохи, за бажанням | |
копчений лосось, нарізаний шматочками – 100 г | |
свіжого нарізаного лука, плюс додатково для прикраси – 3 ст. л. |
Валован – цікава закуска в запеченому стаканчику з тіста з будь-якою начинкою.
Покроковий рецепт
1. Розігрійте духовку до 200 -180° C. Розкачати тісто на злегка присипаної борошном поверхні. Розмір прямокутника близько 25 см х 35 см і зробіть склянкою гуртки.
2. В кожному 3 гуртку зробіть поглиблення маленьким стаканчиком і виріжте маленький коло, залишаючи кордон близько 1,5 см по краю. Вийде кільце з тіста. Серединку можна знову розкачати і вирізати заготовку.
3. Перенесіть на деко, вистелений пергаментним папером гуртки. Змастіть їх збитим яйцем. На них викладіть по 2 кільця з тіста, промазуючи кожен яєчком. Виходить щось, схоже на колодязь.
4. Випікайте валован протягом 10-12 хвилин, поки він не підніметься і не стане золотистого кольору. «Колодязь» випікся і готовий до заповнення.
5. Перемішайте вершковий крем в мисці з дрібненько порізаною цибулею і гірчицею.
6. Додайте шматочки копченого лосося, перемішайте.
7. Використовуючи чайну ложку, акуратно викладіть суміш сиру і риби в валован, заповнюючи «колодязь» з тіста.
8. Подавати валовани, прикрасивши січеною зеленню.