
Інгредієнти
| Фарш — 500 г (свино-яловичий) | |
| Панірувальні сухарі — 1/2 склянки | |
| Молоко — 70 мл | |
| Яйця курячі — 2 шт. | |
| Часник — 1 зубчик (за бажанням) | |
| Ріпчаста цибуля — 1 головка | |
| Сіль — за смаком | |
| Мелений чорний перець — за смаком | |
| Рослинне масло — для смаження | |
| Для соусу: | |
| Борошно — 2 столові ложки з гіркою | |
| Вершкове масло — 2 столові ложки | |
| Вершки — 100 мл (не жирні) | |
| Бульйон — 400 мл | |
| Сіль — за смаком |
Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Приготувати фарш для фрикадельок.
В глибокій чаші змішати перекручене на м’ясорубці м’ясо, панірувальні сухарі, молоко, дрібно нарізані або подрібнені в блендері часник і цибулю, яйця, а так само сіль і чорний мелений перець.

Гарненько перемішати, за необхідності досолити.

З отриманого фаршу сформувати фрикадельки (трохи більше волоського горіха). Смажити фрикадельки на розпеченій сковороді з усіх боків на рослинному маслі. Вимкнути вогонь, готові фрикадельки перекласти в тарілку, відкласти в сторону.

Приготувати соус.
Борошно, завжди помішуючи, підсмажити на сухій сковороді (але не до коричневого кольору).

Додати вершкове масло і невеликий цівкою влити вершки, при цьому заважаючи.

Гарненько все перемішати, додати бульйон і сіль. Дати закипіти.

Викласти в соус фрикадельки. Дати покипіти 2 хвилини. Вимкнути вогонь.

Подавати до столу, поливши фрикадельки вершковим соусом. Приємного апетиту!