Фрикадельки в сметані з грибами — смачне блюдо з фаршу на швидку руку!

Інгредієнти
| Фарш говяжо-свинячий — 300 г | |
| Картопля відварна — 1 шт. | |
| Сіль — за смаком | |
| Петрушка — невеликий пучок | |
| Яйце — 1 шт. | |
| Суміш перців — за смаком | |
| Сметана — 2 ст. л. | |
| Рослинне масло — опціонально | |
| Печериці — 100 г |
Фрикадельки в сметанному соусі – соковита закуска до гарніру і овочів. Блюдо просте і дуже швидке в приготуванні. Всього за півгодини можна створити дуже смачну закуску, яка здивує простим і, в той же час, тонким вишуканим смаком.
Покроковий рецепт

Підготувати говяжо-свинячий фарш. Відварити одну картоплину середніх розмірів, остудити і натерти на дуже дрібній тертці в фарш.

Всипати спеції і сіль за смаком. Вбити яйце, додати дрібно січену петрушку і перемішати фарш. Залишити настоюватися п’ять хвилин.

Скачати з фаршу фрикадельки і обсмажити на олії з двох сторін. Катати кульки найкраще мокрими долонями. Обсмажені фрикадельки викласти у форму для запікання.

Подрібнити печериці і обсмажити на олії.

Всипати гриби до обсмаженою фрикадельок.

Додати сметанку. Накрити форму кришкою і відправити в духову шафу — всього на 10 хвилин.

Соковиті, ароматні і смачні фрикадельки зі сметаною і грибами готові! Закуску можна подавати до столу — з овочевими салатами або ситним гарніром з коренеплодів або рису.