Фрикадельки в сметанному соусі з грибами

Фрикадельки в сметанному соусі з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Фрикадельки в сметані з грибами – смачне блюдо з фаршу на швидку руку!

Інгредієнти

Фарш говяжо-свинячий – 300 г
Картопля відварна – 1 шт.
Сіль – за смаком
Петрушка – невеликий пучок
Яйце – 1 шт.
Суміш перців – за смаком
Сметана – 2 ст. л.
Рослинне масло – опціонально
Печериці – 100 г

Як приготувати Фрикадельки в сметанному соусі з грибами

Фрикадельки в сметанному соусі – соковита закуска до гарніру і овочів. Блюдо просте і дуже швидке в приготуванні. Всього за півгодини можна створити дуже смачну закуску, яка здивує простим і, в той же час, тонким вишуканим смаком.

Покроковий рецепт

Підготувати говяжо-свинячий фарш. Відварити одну картоплину середніх розмірів, остудити і натерти на дуже дрібній тертці в фарш.

Всипати спеції і сіль за смаком. Вбити яйце, додати дрібно січену петрушку і перемішати фарш. Залишити настоюватися п’ять хвилин.

Скачати з фаршу фрикадельки і обсмажити на олії з двох сторін. Катати кульки найкраще мокрими долонями. Обсмажені фрикадельки викласти у форму для запікання.

Подрібнити печериці і обсмажити на олії.

Всипати гриби до обсмаженою фрикадельок.

Додати сметанку. Накрити форму кришкою і відправити в духову шафу – всього на 10 хвилин.

Соковиті, ароматні і смачні фрикадельки зі сметаною і грибами готові! Закуску можна подавати до столу – з овочевими салатами або ситним гарніром з коренеплодів або рису.