Фрикадельки в сметані з грибами – смачне блюдо з фаршу на швидку руку!
Інгредієнти
Фарш говяжо-свинячий – 300 г | |
Картопля відварна – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Петрушка – невеликий пучок | |
Яйце – 1 шт. | |
Суміш перців – за смаком | |
Сметана – 2 ст. л. | |
Рослинне масло – опціонально | |
Печериці – 100 г |
Фрикадельки в сметанному соусі – соковита закуска до гарніру і овочів. Блюдо просте і дуже швидке в приготуванні. Всього за півгодини можна створити дуже смачну закуску, яка здивує простим і, в той же час, тонким вишуканим смаком.
Покроковий рецепт
Підготувати говяжо-свинячий фарш. Відварити одну картоплину середніх розмірів, остудити і натерти на дуже дрібній тертці в фарш.
Всипати спеції і сіль за смаком. Вбити яйце, додати дрібно січену петрушку і перемішати фарш. Залишити настоюватися п’ять хвилин.
Скачати з фаршу фрикадельки і обсмажити на олії з двох сторін. Катати кульки найкраще мокрими долонями. Обсмажені фрикадельки викласти у форму для запікання.
Подрібнити печериці і обсмажити на олії.
Всипати гриби до обсмаженою фрикадельок.
Додати сметанку. Накрити форму кришкою і відправити в духову шафу – всього на 10 хвилин.
Соковиті, ароматні і смачні фрикадельки зі сметаною і грибами готові! Закуску можна подавати до столу – з овочевими салатами або ситним гарніром з коренеплодів або рису.