Лазанья з фаршем і брокколі

Хочу поділитися з вами рецептом класичному італійської лазаньї, але мені дуже подобається лазанья з брокколі. .Тому готувати ми будемо саме за цим рецептом.

Інгредієнти

фарш – 500 гр
брокколі – 400 гр
вершки – 300 мл
сир – 150 гр
оливкова олія – 5 ст. л
сіль, перець – за смаком
цибуля – 1 шт
борошно – 2 ст. л
тісто – листи дріжджового тіста

Як приготувати Лазанья з фаршем і брокколі

Лазанья – це італійське блюдо, в основу якого входять листи тіста з м’ясною начинкою. Ну і звичайно ж багато сиру.

Покроковий рецепт

У цьому рецепті я не стала морочитися і тісто купила. Тісто потрібно купити будь-якої марки. Головне, щоб тісто було не листкове, а дріжджове. Листи тесту потрібно розкачати на тонкі. і відразу ж розрізати, щоб вони підійшли під обрану вами форму для запікання.

Обсмажимо фарш на сковороді з оливковою олією протягом 5 хвилин. До фаршу додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити ще 5 хвилин. Брокколі нарізати на невеликі суцвіття. У форму для запікання, змащену оливковою олією викладаємо лист тіста. Потім половину фаршу і половину брокколі і накриваємо зверху листом тесту. По верх тіста знову дублюємо начинку з залишків фаршу і брокколі і закриваємо финишним шаром тесту. Змішуємо борошно, вершки, сіль, перець і заливаємо лазанью зверху. Соус покриває практично всю лазанью. Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо зверху.

Лазанья готується швидко. Ставимо все в духовку на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Лазанью після приготування розрізають на порційні шматочки. Гарнір до страви не потрібно, так як воно саме по собі вважається дуже ситним.

Дивіться також:  Печеня по-домашньому