.

Інгредієнти
| Груша — 2 шт. | |
| Вино — 0,5 пляшки червоного сухого вина | |
| Гвоздика — за смаком | |
| Кориця — за смаком | |
| Вершки — 100 мл | |
| Мед — 2 ч. л. | |
| Цукор — 30-50 г | |
| Ягода — 30 г (чорна смородина або ін.) | |
| Морозиво — 2 кульки | |
| Тарталетки — 2 шт (великих) |
Інгредієнти розраховані на 2 порції:
Покроковий рецепт

У каструлю вилити червоне вино. Додати корицю, гвоздику (за бажанням). Закип’ятити. Опустити в ароматне вино груші. Варити 30 хвилин.

Тим часом зробити соус. Вершки вилити в блендер. Додати ягоди (в моєму випадку це чорна смородина), так і трохи ягід залишити для прикраси. Додати цукор і мед. Збити до однорідної консистенції. Спробувати, може бути ще додати цукор, особливо це потрібно якщо попадеться кисла ягода.

Вилити цю субстанцію на тарілку.

Остиглу грушу розрізати навпіл. І кожну половинку надрізати трохи навскіс (не дорізуючи до кінця!). «Раскрылить» як на фото.

На тарталетку викласти кульку морозива. Прикрасити ягодами.

Тепер на тарілку з соусом викласти грушу. Зверху поставити тарталетку з морозивом. Присипати корицею. Подавати до столу!