.
Інгредієнти
Груша – 2 шт. | |
Вино – 0,5 пляшки червоного сухого вина | |
Гвоздика – за смаком | |
Кориця – за смаком | |
Вершки – 100 мл | |
Мед – 2 ч. л. | |
Цукор – 30-50 г | |
Ягода – 30 г (чорна смородина або ін.) | |
Морозиво – 2 кульки | |
Тарталетки – 2 шт (великих) |
Інгредієнти розраховані на 2 порції:
Покроковий рецепт
У каструлю вилити червоне вино. Додати корицю, гвоздику (за бажанням). Закип’ятити. Опустити в ароматне вино груші. Варити 30 хвилин.
Тим часом зробити соус. Вершки вилити в блендер. Додати ягоди (в моєму випадку це чорна смородина), так і трохи ягід залишити для прикраси. Додати цукор і мед. Збити до однорідної консистенції. Спробувати, може бути ще додати цукор, особливо це потрібно якщо попадеться кисла ягода.
Вилити цю субстанцію на тарілку.
Остиглу грушу розрізати навпіл. І кожну половинку надрізати трохи навскіс (не дорізуючи до кінця!). «Раскрылить» як на фото.
На тарталетку викласти кульку морозива. Прикрасити ягодами.
Тепер на тарілку з соусом викласти грушу. Зверху поставити тарталетку з морозивом. Присипати корицею. Подавати до столу!