Фріттату готують як з овочами, так і з м’ясом, морепродуктами. У цьому рецепті описана одна з технологій приготування традиційного італійського ласощі з яєць.
Інгредієнти
Яйця – 4-6 шт. | |
Морква – 1/4 шт. Можна використовувати суміш заморожених овочів. | |
Цибуля ріпчаста – 1/4 шт. | |
Болгарський перець – 1/2 шт. | |
Помідор – 1/2 шт. | |
Стручкова квасоля – 30-50 г | |
Тертий сир – 10-20 г |
Пізній сніданок в італійському стилі: повітряний омлет з вітамінною овочевою начинкою, чашечка міцної кави або зеленого чаю. Класична рецептура страви передбачає використання духовки, однак пишне блюдо не стає гірше, якщо використовувати в процесі приготування тільки сковороду. М’ясоїди можуть урізноманітнити рецептуру додаванням ковбас, яловичої вирізки або курячого філе.
Покроковий рецепт
Підготуйте компоненти страви: наріжте цибулю і моркву маленькими кубиками, болгарський перець – соломкою, помідор – напівкружечками.
Підсмажте овочі на рослинному маслі, приправити сумішшю італійських трав (орегано, базилік, часник).
Додайте до ароматних компонентів страви болгарський перець і скибочки томатів. Залийте овочі збитими яйцями.
Зменшіть вогонь, накрийте омлет кришкою і готуйте 6-8 хвилин.
На заключних етапах посипте гарячий омлет тертим сиром.