Качка фарширована апельсинами та лимонами

Качка фарширована апельсинами та лимонами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати качку зовсім не складно. Якщо дотримувати всі правила приготування згідно рецепту, то кінцевий результат порадує вас своїм неповторним смаком і апетитним виглядом.

Інгредієнти

Качка – 1
Мандарини – 2-4 шт. або 1 апельсин
Лимон – 1 шт.
Гірчиця – 2-3 ст. л.
Мед – 2 ч. л.
Ріпчаста цибуля – 2 головки
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком
Рукав для запікання – 1

Як приготувати Качка фарширована апельсинами та лимонами

М’ясо качки дуже корисно, воно містить багато повноцінних білків, заліза, кальцію і природні прискорювачі обміну речовин. Крім цього, до складу качиного жиру входить олеїнова кислота, яка легко засвоюється організмом. Тому дієтологи вельми прихильні до м’яса качки і часто включають качині грудки без шкіри в різні дієти. Підтверджено і те, що темне м’ясо качки має антиалергенним дією.

За тим же принципом запікається і ціла курка. Час готування, залежно від ваги ккурицы, зменшується.

Покроковий рецепт

Качку гарненько промити, при необхідності розпотрошити, обсушити. Я її ще трохи обпалила. Натерти качку крупною сіллю і зовні і всередині. Обмазати гірчицею, медом і посипати її чорним перцем. Зробити в декількох місцях проколи вилкою (для того щоб при запіканні витікав жир.) Дати їй відпочити, залишивши на кілька хвилин.

Тим часом підготуємо начинку. Лимон помити, мандарини. Цедру натерти на дрібній тертці. Решту порізати на половини – четвертини. Порізати півкільцями цибулю.

Нафарширувати качку цитрусами або одягають. (Чому цитруси? Цитруси дуже добре відбувають неприємний запах качки). Отвір качки скріпити зубочистками або зашити. Натерти нашу «красуню» лимонної і мандариновий цедрою.

Качку з рештою цитрусами або одягають покласти в рукав для запікання. Випікати в духовій шафі 2,5 кг качки приблизно 2 години при температурі 180’С. У правильно приготовленої качки м’ясо рожеве, але без крові.

Вийняти качку з рукава, викласти на тарілку і дати стекти жиру. Багато вважають качку жирної птахом. Це не зовсім так. Качине м’ясо досить пісне, а жир зосереджений в основному під шкірою і легко видаляється при обробці, або його легко витопити. Так, незважаючи на те, що вона велика, м’ясо в неї, як здається на перший погляд, не так вже й багато. Приємного апетиту!