Як приготувати артишок

Як приготувати артишок – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Вершкове масло – 3 ст. л.
Лимон – сік 1 лимона
Часник – 1 зубчик, подрібненого
Петрушка – 2 столові ложки подрібненої
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком

Як приготувати Як приготувати артишок

Докладний опис як приготувати артишок і з чим його краще подавати.

Покроковий рецепт

Купила в магазині ось такі чудові артишоки. По-перше, ретельно вимити їх під холодною проточною водою.

Зрізати верхівку.

Виходить ось що.

Обрізати коричневі листя кухонними ножицями.

Зварити артишоки в каструлі з водою, додавши трохи солі, олії і сік 1 лимона (сік додається для того, щоб артишоки не потемніли). Довести до кипіння, потім накрити кришкою і збавивши вогонь до середнього, варити близько 20 хвилин (залежно від розміру).

Я подавала артишоки з смаженої свинячої відбивної (приправленою сіллю, чорним перцем, часником) і печеною картоплею.

Їсти, вмочуючи листя в лимонний соус.

Приємного апетиту!