Дуже ароматне куряче філе. Можна подавати на будь-який випадок.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 3 столові ложки | |
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки | |
Масло вершкове – 50 гр. | |
Масло рослинне – 4 столові ложки | |
Вершки – 100 мл | |
Сметана – 1 стакан | |
Коріандр цілий – 1 столова ложка | |
Коріандр мелений – 1 столова ложка | |
Каррі – 1 столова ложка | |
Кардамон мелений – 0,5 столової ложки | |
Чікен масала – 1 столова ложка | |
Купкума – 0,5 столової ложки | |
Кардамон зелений – 3 шт. | |
Імбир мелений – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Помідори черрі – 200 гр. | |
Печериці свіжі – 0,5 кг. | |
Часник – 5-6 зубчиків | |
Філе куряче – 2 шт. | |
Цибуля червоний – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. |
Страва не дуже складне в приготуванні, вимагає витрат часу, але результат все компенсує.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.
Цибулю порізати півкільцями.
Розтопити вершкове масло в рослинному (половину) і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Гриби порізати на четвертинки і відправити в сковороду до цибулі.
Змішати кардамон мелений, коріандр мелений, куркума, корицю, імбир мелений, каррі і чікен масалу.
Куряче філе порізати довільно.
Додати змішані спеції і сіль до філе і залишити на 30 хвилин маринуватися.
У сковороду з цибулею і грибами додати кардамон зелений і коріандр цілий, обсмажити кілька хвилин.
Додати видавлений через землянку часник і обсмажити близько хвилини, весь час помішуючи.
Потім додати порізані на четвертинки помідори, сіль і протушкувати під кришкою 7-10 хвилин.
Філе посипати борошном і обсмажити на суміші вершкового і рослинного масел.
У сковороду до овочів додати вершки, протушкувати близько 3 хвилин, додати сметану і протушкувати ще 3 хвилини.
Обсмажене філе викласти в сковороду з овочами і протушкувати 10 хвилин.
Блюдо готове. Подавати можна як самостійне блюдо, а можна і з відварним рисом. Приємного апетиту!