Куряче філе з грибами

Куряче філе з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже ароматне куряче філе. Можна подавати на будь-який випадок.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 3 столові ложки
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки
Масло вершкове – 50 гр.
Масло рослинне – 4 столові ложки
Вершки – 100 мл
Сметана – 1 стакан
Коріандр цілий – 1 столова ложка
Коріандр мелений – 1 столова ложка
Каррі – 1 столова ложка
Кардамон мелений – 0,5 столової ложки
Чікен масала – 1 столова ложка
Купкума – 0,5 столової ложки
Кардамон зелений – 3 шт.
Імбир мелений – 1 столова ложка
Сіль – за смаком
Помідори черрі – 200 гр.
Печериці свіжі – 0,5 кг.
Часник – 5-6 зубчиків
Філе куряче – 2 шт.
Цибуля червоний – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Як приготувати Куряче філе з грибами

Страва не дуже складне в приготуванні, вимагає витрат часу, але результат все компенсує.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.

Цибулю порізати півкільцями.


Розтопити вершкове масло в рослинному (половину) і обсмажити цибулю до золотистого кольору.


Гриби порізати на четвертинки і відправити в сковороду до цибулі.

Змішати кардамон мелений, коріандр мелений, куркума, корицю, імбир мелений, каррі і чікен масалу.

Куряче філе порізати довільно.


Додати змішані спеції і сіль до філе і залишити на 30 хвилин маринуватися.

У сковороду з цибулею і грибами додати кардамон зелений і коріандр цілий, обсмажити кілька хвилин.

Додати видавлений через землянку часник і обсмажити близько хвилини, весь час помішуючи.


Потім додати порізані на четвертинки помідори, сіль і протушкувати під кришкою 7-10 хвилин.

Філе посипати борошном і обсмажити на суміші вершкового і рослинного масел.

У сковороду до овочів додати вершки, протушкувати близько 3 хвилин, додати сметану і протушкувати ще 3 хвилини.

Обсмажене філе викласти в сковороду з овочами і протушкувати 10 хвилин.

Блюдо готове. Подавати можна як самостійне блюдо, а можна і з відварним рисом. Приємного апетиту!