Куряче філе з грибами

Дуже ароматне куряче філе. Можна подавати на будь-який випадок.

Інгредієнти

Борошно пшеничне — 3 столові ложки
Кориця мелена — 1/2 чайної ложки
Масло вершкове — 50 гр.
Масло рослинне — 4 столові ложки
Вершки — 100 мл
Сметана — 1 стакан
Коріандр цілий — 1 столова ложка
Коріандр мелений — 1 столова ложка
Каррі — 1 столова ложка
Кардамон мелений — 0,5 столової ложки
Чікен масала — 1 столова ложка
Купкума — 0,5 столової ложки
Кардамон зелений — 3 шт.
Імбир мелений — 1 столова ложка
Сіль — за смаком
Помідори черрі — 200 гр.
Печериці свіжі — 0,5 кг.
Часник — 5-6 зубчиків
Філе куряче — 2 шт.
Цибуля червоний — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Як приготувати Куряче філе з грибами

Страва не дуже складне в приготуванні, вимагає витрат часу, але результат все компенсує.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.

Цибулю порізати півкільцями.


Розтопити вершкове масло в рослинному (половину) і обсмажити цибулю до золотистого кольору.


Гриби порізати на четвертинки і відправити в сковороду до цибулі.

Змішати кардамон мелений, коріандр мелений, куркума, корицю, імбир мелений, каррі і чікен масалу.

Куряче філе порізати довільно.


Додати змішані спеції і сіль до філе і залишити на 30 хвилин маринуватися.

У сковороду з цибулею і грибами додати кардамон зелений і коріандр цілий, обсмажити кілька хвилин.

Додати видавлений через землянку часник і обсмажити близько хвилини, весь час помішуючи.


Потім додати порізані на четвертинки помідори, сіль і протушкувати під кришкою 7-10 хвилин.

Філе посипати борошном і обсмажити на суміші вершкового і рослинного масел.

У сковороду до овочів додати вершки, протушкувати близько 3 хвилин, додати сметану і протушкувати ще 3 хвилини.

Обсмажене філе викласти в сковороду з овочами і протушкувати 10 хвилин.

Блюдо готове. Подавати можна як самостійне блюдо, а можна і з відварним рисом. Приємного апетиту!