Дуже ароматне куряче філе. Можна подавати на будь-який випадок.
Інгредієнти
Борошно пшеничне — 3 столові ложки | |
Кориця мелена — 1/2 чайної ложки | |
Масло вершкове — 50 гр. | |
Масло рослинне — 4 столові ложки | |
Вершки — 100 мл | |
Сметана — 1 стакан | |
Коріандр цілий — 1 столова ложка | |
Коріандр мелений — 1 столова ложка | |
Каррі — 1 столова ложка | |
Кардамон мелений — 0,5 столової ложки | |
Чікен масала — 1 столова ложка | |
Купкума — 0,5 столової ложки | |
Кардамон зелений — 3 шт. | |
Імбир мелений — 1 столова ложка | |
Сіль — за смаком | |
Помідори черрі — 200 гр. | |
Печериці свіжі — 0,5 кг. | |
Часник — 5-6 зубчиків | |
Філе куряче — 2 шт. | |
Цибуля червоний — 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста — 1 шт. |
Страва не дуже складне в приготуванні, вимагає витрат часу, але результат все компенсує.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.
Цибулю порізати півкільцями.
Розтопити вершкове масло в рослинному (половину) і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Гриби порізати на четвертинки і відправити в сковороду до цибулі.
Змішати кардамон мелений, коріандр мелений, куркума, корицю, імбир мелений, каррі і чікен масалу.
Куряче філе порізати довільно.
Додати змішані спеції і сіль до філе і залишити на 30 хвилин маринуватися.
У сковороду з цибулею і грибами додати кардамон зелений і коріандр цілий, обсмажити кілька хвилин.
Додати видавлений через землянку часник і обсмажити близько хвилини, весь час помішуючи.
Потім додати порізані на четвертинки помідори, сіль і протушкувати під кришкою 7-10 хвилин.
Філе посипати борошном і обсмажити на суміші вершкового і рослинного масел.
У сковороду до овочів додати вершки, протушкувати близько 3 хвилин, додати сметану і протушкувати ще 3 хвилини.
Обсмажене філе викласти в сковороду з овочами і протушкувати 10 хвилин.
Блюдо готове. Подавати можна як самостійне блюдо, а можна і з відварним рисом. Приємного апетиту!