В повсякденне меню можна включити квасолевий мексиканський салат, який пропонується приготувати за мексиканському рецептом.
Інгредієнти
квасоля біла – 50 гр | |
чорна квасоля – 50 гр | |
консервовані боби – 50 гр | |
кукурудза – 50 гр | |
зелений болгарський перець – 1/2 великий | |
червоний болгарський перець – 1/2 великий | |
червону цибулю – 1 голівка | |
кінза – 1/4 чашки | |
авокадо, нарізаний кубиками – 1 стиглий плід | |
Для заправки мексиканського салату: | |
оливкова олія – 2-3 столові ложки | |
червоний винний оцет – 1/4 склянки | |
свіжовичавлений сік лайма – 1 столова ложка | |
лимонний сік – 1/2 їдальні ложки | |
гранульований цукор – 1 столова ложка | |
сіль – 1/2 їдальні ложки | |
зубчик часнику – 1 зубчик | |
кмин мелений – 1 1/2 чайної ложки | |
чилі – 1/4 чайної ложки | |
свіжий мелений чорний перець – за смаком |
В повсякденне меню можна включити квасолевий мексиканський салат, який пропонується приготувати за мексиканському рецептом.
Час приготування враховується без часу охолодження салату.
Покроковий рецепт
У великій мисці змішайте боби квасолю, кукурудзу, дрібно порізаний солодкий болгарський перець, нашатковану червоний цибулю і порізану кінзу.
У маленькій мисці збийте разом оливкова олія, червоний винний оцет, сік лимона, лимонний сік, цукор, сіль, чавлений (або дрібно порубаний) часник, кмин, порошок чилі і мелений чорний перець.
Залийте приготовленої заправкою квасоля і овочі, ретельно перемішайте.
Поставте мексиканський салат в холодильник як мінімум на 3-4 години.
Перед подачею… Почистіть авокадо, видаліть кісточку і наріжте кубиками. Додайте порізаний авокадо в салат, ще раз все перемішайте і подавайте до столу.