Незрівнянні макарони з копченою ковбаскою під ніжним соусом Бешамель.
Інгредієнти
Ковбаски – 2 шт (60г) | |
Макарони – короткі макаронні вироби (наприклад, дрібні черепашки, тонкі спіральки і т. д.) – 200 г | |
Помідори – 100 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Сир – 150 г | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Для соусу: | |
Молоко – 300 мл | |
Вершкове масло – 30 г | |
Борошно – 1,5 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Моя сім’я дуже любить макарони в будь-якому вигляді :-). Сьогодні пропоную Вам незрівнянні макарони з копченою ковбаскою під ніжним соусом Бешамель. Ковбаску можна замінити на будь-яку копчену. Макарони в даному рецепті повинні бути короткі. Для запікання я використовувала дві супниці об’ємом 370 мл Якщо у вас немає таких маленьких форм, просто приготуйте цю страву у великій вогнетривкої формі, збільшивши кількість інгредієнтів.
Покроковий рецепт
Інгредієнти…
Макарони відварити згідно до інструкції до стану аль денте. Злити воду. Відкласти макарони поки в сторону.
Сир натерти на дрібній тертці, прибрати в холодильник.
Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати.
З помідорів зняти шкірку, дрібно порізати. (Найлегше зняти шкірку з помідорів, зробивши ножем невелику насічку по середині і опустивши овоч в окріп на 1 хвилину. Потім помідор занурити в крижану воду. Шкірка дуже легко зніметься).
Ковбаску нарізати кільцями.
На сковороді на рослинному маслі на середньому/малому вогні обсмажити цибулю до прозорості. Додати помідори, смажити ще 3 хвилини.
Додати копчену ковбаску, смажити ще 3-5 хвилин.
Приготувати соус Бешамель.
Розтопити вершкове масло, пасерувати з маслом борошно. Потім тонкою цівкою влити молоко і варити до загутстения постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Подробиці приготування з покроковими фотографіями соусу Бешамель можна подивитися тут. Повинна вийти консистенція сметани. Соус посолити, поперчити за смаком.
Збираємо блюдо.
У вогнетривкі форми викласти макаронні вироби по 2 столові ложки.(Якщо ви використовуєте одну велику форму, потрібно змастити трохи олією).
Макарони полити соусом Бешамель (теж по 2 столові ложки).
Викласти зверху смажену цибулю з помідорами і ковбаскою.
Викласти залишився соус.
Посипати дрібно тертим сиром. Форми поставити в духовку. Запікати (не закриваючи кришкою) при температурі 180 градусів до золотистої скоринки 20 хвилин.
Подавати до столу поки тепле блюдо прямо в горщиках. Приємного апетиту!
З соусом Бешамель Ви так само можете спробувати приготувати ніжну лазанью з овочами і м’ясом або ситні каннеллоні з фаршем.