Медальйони з індички з соусом з ананасів

Медальйони з індички з соусом з ананасів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Замість медальйонів з індички можна взяти курячу грудку або філе, або ж свинячу вирізку.

Інгредієнти

М’ясо індички – 300 г можна замінити на куряче філе або свинячу вирізку
Майонез – 2 – 3 столові ложки
Сіль – за смаком
Чорний мелений перець – щіпка
Борошно – 2 столові ложки
Рослинне масло – для смаження
Для соусу з ананасів:
Ананас консервований – 200 г
Сіль – щіпка
Чорний мелений перець – за смаком
Часник – 2 зубчики (або за смаком)
Тростинний цукор – за смаком
Лимонний сік – кілька крапель

Як приготувати Медальйони з індички з соусом з ананасів

Страва дня – м’ясо з кисло-солодким соусом з ананасів. Замість медальйонів з індички можна взяти курячу грудку або філе, або ж свинячу вирізку. Свинячу вирізку або куряче філе спочатку злегка відбийте, для того щоб додати гарну форму шматку. Подавайте блюдо зі свіжими овочами та рисом.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти для приготування медальйонів з індички або курячого філе.

М’ясо індички (або куряче філе), посолити, поперчити (можна заправити якими-небудь вашими улюбленими приправами). Додати 2 – 3 столові ложки майонезу, все перемішати. Перекласти м’ясо в контейнер/будь-яку ємність, що має кришку (можна відразу солити, перчити і перемішувати в цій ємності). Закрити контейнер, залишити м’ясо маринуватися близько години при кімнатній температурі.

Борошно насипати в плоску тарілку. Обваляти медальйони зі всіх сторін у борошні.

Розжарити сковороду з рослинним маслом. Обсмажити на олії м’ясо індички (або курки) з обох боків до золотистого кольору. Приблизний час смаження на середньому вогні 5 – 8 хвилин.

Приготувати кисло-солодкий соус з ананасами.
Консервований ананас нарізати невеликими шматочками (у мене вже нарізаний ананас). Почистити часник і порізати великими шматочками. Перекласти 2/3 ананаса і весь часник в чашу блендера. Все подрібнити. Приготоване ананасовим пюре посолити, поперчити (за смаком). Додати до пюреподібної маси 1 чайну ложку тростинного цукру і свіжовичавленого лимонного соку (знову ж, за смаком). Все перемішати. У чашу блендера додати решту 1/3 ананаса. Ще раз все подрібнити так, щоб в соусі відчувалися шматочки фрукта. Спробувати ананасовий соус, відрегулювати смак за своїм бажанням.

Збираємо. На блюдо викласти смажене куряче філе або індичку (може бути у вас свиняча вирізка). Полити його кисло-солодким соусом з ананасів. Залишки ананасового соусу перелити в соусник, подавати з основною стравою. До кисло-солодкого соусу на гарнір відмінно підійде відварний рис. Приємного апетиту!