По-справжньому делікатесний суп, який можна подавати навіть на свята. Адже в центрі столу не завжди красується друге блюдо, цілком можна здивувати гостей смачним і ароматним супом.
Інгредієнти
омари – півкіло | |
кокосове молоко – три склянки | |
сік лайма – від 1 плоду | |
вершкове масло – дві ложки | |
перець з сіллю – за смаком | |
червона тайське каррі-паста – 3 столові ложки | |
часник сушений – за бажанням | |
мелений мускатний горіх – за бажанням | |
кінза або інша зелень – при подачі |
Суп, зварений на кокосовому молоці – це гарантовано незвичайне перше блюдо. А з омарами воно вийде і дуже смачним, ароматним, апетитним.
Покроковий рецепт
1. Масло викладають на дно каструльки для варіння і розтоплюють. Викладають м’ясо омарів на три хвилини, смажать.
2. Кокосове молоко змішують з каррі-пастою і соком лайма в окремому посуді. Вливають отриману рідину до омарам, перчать і солять. Можна для прянощі додати сушеного часнику або меленого мускатного горіха.
3. Прогрівають протягом п’яти-десяти хвилин, при цьому суп не повинна сильно кипіти.
4. Подавати потрібно молочно-омаровый суп гарячим, виклавши в кожну супову тарілку гілочку зелені. Приємного апетиту!