Морквяно-картопляне пюре

Морквяно-картопляне пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні в нашому меню – пюре з картоплі та моркви. Корисна страва для дорослих, і дітей.

Інгредієнти

Картопля – 3-4 шт.
Морква – 1 шт.
Молоко – 150 мл
Масло вершкове – 30 гр
Сіль – за смаком

Як приготувати Морквяно-картопляне пюре

Для того, щоб зробити смачне, повітряне пюре з картоплі і моркви, потрібно підготувати невелику каструлю, а також – толкушку або можна скористатися більш сучасним методом – блендером. На смак пюре з картоплі та моркви виходить досить привабливим», його цілком можна включити в дитяче меню. Крім картоплі і моркви для рецепта слід підготувати вершкове масло, свіже коров’яче молоко і сіль.

Покроковий рецепт

Для приготування пюре беремо зіпсовані бульби картоплі. Промиваємо їх від забруднень. Аналогічно чинимо і з морквою. Картоплю і моркву очищаємо або ножем або спеціальною овочечисткою.

Очищену моркву нарізаємо шматочками.

Бульби також нарізаємо крупно, дрібнити не потрібно.

Нарізані овочі переправляємо в невелику каструльку і заливаємо холодною водою. Каструлю з вмістом ставимо на вогонь для варіння. В процесі варіння, після закипання, інгредієнти приправляємо сіллю. Варимо картоплю і моркву до готовності, приблизно 25-40 хвилин.

Зливаємо воду, до інгредієнтів вливаємо прокип’ячена молоко, кладемо шматочок вершкового масла. Починаємо товкти до утворення пюре.

Корисне та смачне картопляно-морквяне пюре готове, всім приємного апетиту!