Сьогодні в нашому меню – пюре з картоплі та моркви. Корисна страва для дорослих, і дітей.
Інгредієнти
Картопля – 3-4 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Молоко – 150 мл | |
Масло вершкове – 30 гр | |
Сіль – за смаком |
Для того, щоб зробити смачне, повітряне пюре з картоплі і моркви, потрібно підготувати невелику каструлю, а також – толкушку або можна скористатися більш сучасним методом – блендером. На смак пюре з картоплі та моркви виходить досить привабливим», його цілком можна включити в дитяче меню. Крім картоплі і моркви для рецепта слід підготувати вершкове масло, свіже коров’яче молоко і сіль.
Покроковий рецепт
Для приготування пюре беремо зіпсовані бульби картоплі. Промиваємо їх від забруднень. Аналогічно чинимо і з морквою. Картоплю і моркву очищаємо або ножем або спеціальною овочечисткою.
Очищену моркву нарізаємо шматочками.
Бульби також нарізаємо крупно, дрібнити не потрібно.
Нарізані овочі переправляємо в невелику каструльку і заливаємо холодною водою. Каструлю з вмістом ставимо на вогонь для варіння. В процесі варіння, після закипання, інгредієнти приправляємо сіллю. Варимо картоплю і моркву до готовності, приблизно 25-40 хвилин.
Зливаємо воду, до інгредієнтів вливаємо прокип’ячена молоко, кладемо шматочок вершкового масла. Починаємо товкти до утворення пюре.
Корисне та смачне картопляно-морквяне пюре готове, всім приємного апетиту!