Мясні зрази з грибами

Мясні зрази з грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Звичайне банальну меню з повсякденними котлетами можна «розбавити» зразами.

Інгредієнти

Фарш свино-яловичий – 200 м і 400 м (1:2)
Яйця курячі – 2 шт (одне для фаршу, для панірування)
Білий хліб – 2 шматочки, розмочені в теплому молоці
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Панірувальні сухарі – 100 г
Для начинки:
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Морква – 1 шт.
Гриби печериці – (можна використовувати і інші лісові гриби…маслюки, лисички, а також гливи)
Рослинна олія – 2 столові ложки

Як приготувати М’ясні зрази з грибами

По простому кажучи, зрази – це котлетки, які чим-небудь фарширують. Це блюдо широко поширене в українській, білоруській і литовській кухнях, з деякими відмінностями в приготуванні.

У даному рецепті, за основу краще брати не жирний фарш яловичий, ну, або в крайньому випадку навпіл. Хоча це на мій розсуд. В якості начинки я взяла моркву та печериці. Ви, знову ж таки на свій смак можете взяти будь-які гриби: опеньки, печериці або інші. Процес приготування простий, як в котлетки. Єдине, в центр котлет потрібно не забути покласти начинку :-). І ось, вже страва буде новим і смак у нього буде зовсім іншим! Виходять смачні, запашні і рум’яні зрази. Загалом, мрія будь-якої господині. Пробуємо?

Покроковий рецепт

Спочатку необхідно зробити грибну начинку для зраз.
Обсмажити на сковороді на середньому вогні на рослинній олії дрібно порізану цибулю до прозорості. Потім додати моркву, обсмажити до золотистого кольору. Додати дрібно порізані гриби, смажити ще 10 хвилин або поки вся рідина не випарується. Вимкнути вогонь, дати начинці охолонути.

Потім приготувати фарш для майбутніх м’ясних зраз. Змішати перекручене на м’ясорубці м’ясо (свинину і яловичину). Додати 1 яйце і розмочений в молоці хліб. Посолити, поперчити за смаком, добре перемішати.

З приготованого нами фаршу необхідно сформувати середню корж, розміром приблизно 10 на 10 см або трохи менше, товщиною близько півтора див. В центр м’ясної коржі покласти 1 столову ложку приготованої заздалегідь цибульно-грибної начинки.

Акуратно защипнути краю зраз, щоб начинка не випала з котлетки при обжарюванні. Сформувати форму котлетки. Зрази запанірувати спочатку обваляти в яйці, потім вмочити в панірувальних сухарях.

Смажити зрази на середньому вогні на рослинній олії на сковороді до золотистого кольору і до готовності.

Подавати зрази потрібно гарячими або теплими з гарніром і овочами. Дуже смачно буде, якщо на додаток приготувати соус для м’яса. Приємного апетиту!