Сьогодні розповім вам, як приготувати печінку індички. Рецепт зовсім не складний, і з ним впорається навіть початківець кулінар.
Інгредієнти
Печінка індички – 400 г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Борошно – 1-2 столові ложки | |
Рослинне масло – 2-3 столові ложки |
Печінка виходить всередині ніжна в хрусткій паніровці з сухарів, борошна і курячого яйця. В якості основного інгредієнта можна взяти не тільки печінка індички, але і курячу, дуже смачно вийде теляча печінка. Порада: якщо ви візьмете за основу телячу печінку, вимочіть її попередньо в молоці (час вимочуванні становить від 30 хвилин і більше. Чим більше часу, тим ніжніше печінка). Сухарі я беру крупного помелу. Результат – більш ніжна і повітряна скоринка. Так, і найголовніше, не передержите печінка на вогні! В іншому випадку скоринка виходить горілої, а печінка жорсткою.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Печінка добре промити під проточною водою, видалити жили й жирок. Розрізати навпіл так, щоб були великі повноцінні шматочки.
Приготувати панірування для индюшиной печінки. Яйце розбити, збити виделкою (для кращого збивання можна додати щіпку солі). Панірувальні сухарі висипати в плоску тарілку. Борошно висипати теж в плоску тарілку, додати за смаком чорний мелений перець і сіль, перемішати. Паніровка готова.
Взяти 1 шматочок з підготовленою раніше печінки, обваляти в борошні з обох сторін.
Потім печінку вмочити у збите злегка підсолене яйце і обваляти в панірувальних сухарях. (Для зручності я беруся за край печінки і вмочую / обвалюю, так руки не брудняться і сухарі не прилипають до пальців).
Розжарити сковороду з 2 – 3 столовими ложками рослинного масла. У гаряче масло викласти шматочки печінки в паніровці (шматочки, природно, викладаємо в один шар). Смажити на середньому / сильному вогні з одного боку до рум’яної скоринки. Потім перевернути шматочки печінки, зменшити вогонь і продовжувати смажити до готовності печінки індички. Можна накрити сковороду кришкою, але не впритул, так скоротиться час приготування (якщо щільно закрити – паніровка розм’якне). Готовність печінки індички можна перевірити так: проткнути ножем серединку шматочка – якщо сік рожевий, печінка ще не готова, продовжуйте смажити.
Печінка готова! Якщо вам здається печінка жирна, викладіть її на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавати таку смажену печінку в паніровці можна з будь крупою або картопляним пюре. Найкраще страву їсти гарячим. Приємного апетиту!