Смажена печінка індички в паніровці

Смажена печінка індички в паніровці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні розповім вам, як приготувати печінку індички. Рецепт зовсім не складний, і з ним впорається навіть початківець кулінар.

Інгредієнти

Печінка індички – 400 г
Яйця курячі – 1 шт.
Сіль – щіпка
Мелений чорний перець – за смаком
Борошно – 1-2 столові ложки
Рослинне масло – 2-3 столові ложки

Як приготувати Смажена печінка індички в паніровці

Печінка виходить всередині ніжна в хрусткій паніровці з сухарів, борошна і курячого яйця. В якості основного інгредієнта можна взяти не тільки печінка індички, але і курячу, дуже смачно вийде теляча печінка. Порада: якщо ви візьмете за основу телячу печінку, вимочіть її попередньо в молоці (час вимочуванні становить від 30 хвилин і більше. Чим більше часу, тим ніжніше печінка). Сухарі я беру крупного помелу. Результат – більш ніжна і повітряна скоринка. Так, і найголовніше, не передержите печінка на вогні! В іншому випадку скоринка виходить горілої, а печінка жорсткою.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Печінка добре промити під проточною водою, видалити жили й жирок. Розрізати навпіл так, щоб були великі повноцінні шматочки.

Приготувати панірування для индюшиной печінки. Яйце розбити, збити виделкою (для кращого збивання можна додати щіпку солі). Панірувальні сухарі висипати в плоску тарілку. Борошно висипати теж в плоску тарілку, додати за смаком чорний мелений перець і сіль, перемішати. Паніровка готова.

Взяти 1 шматочок з підготовленою раніше печінки, обваляти в борошні з обох сторін.

Потім печінку вмочити у збите злегка підсолене яйце і обваляти в панірувальних сухарях. (Для зручності я беруся за край печінки і вмочую / обвалюю, так руки не брудняться і сухарі не прилипають до пальців).

Розжарити сковороду з 2 – 3 столовими ложками рослинного масла. У гаряче масло викласти шматочки печінки в паніровці (шматочки, природно, викладаємо в один шар). Смажити на середньому / сильному вогні з одного боку до рум’яної скоринки. Потім перевернути шматочки печінки, зменшити вогонь і продовжувати смажити до готовності печінки індички. Можна накрити сковороду кришкою, але не впритул, так скоротиться час приготування (якщо щільно закрити – паніровка розм’якне). Готовність печінки індички можна перевірити так: проткнути ножем серединку шматочка – якщо сік рожевий, печінка ще не готова, продовжуйте смажити.

Печінка готова! Якщо вам здається печінка жирна, викладіть її на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавати таку смажену печінку в паніровці можна з будь крупою або картопляним пюре. Найкраще страву їсти гарячим. Приємного апетиту!