Як зберегти зелень ароматною або засолювання кропу на зиму

Як зберегти зелень ароматною або засолювання кропу на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це старий метод збереження ароматної зелені. Тим не менш, він як і раніше є кращим. Солити в цьому рецепті можна не тільки кріп,але і петрушку, розмарин, базилік, листя селери, цибулю і т. д.

Інгредієнти

кріп свіжий – на розсуд
сіль крупного помелу – на розсуд

Як приготувати Як зберегти зелень ароматною або засолювання кропу на зиму

Цю зелень здорово використовувати в соусі для спагетті, до риби, в супі, для випічки хліба. Жорстких правил у солінні кропу немає, тому експериментуйте зі своїми власними травами, використовуючи які захочете!

Покроковий рецепт

Це найпростіший спосіб зберегти трави, які ви вирощуєте в зовсім городі.
У чисту скляну банку насипте невеликий шар солі, щоб покрити дно баночки.

Очистіть, вимийте і висушіть (!) кріп, видаліть всі товсті стебла (вони нам не знадобляться).

В банку по черзі шарами укладаєте гілочки кропу і сіль, поки банку не стане повною. Приберіть банку з кропом у прохолодне місце.

На наступний день ви помітите, що кріп втратив обсяг і банку заповнена лише наполовину. Продовжуйте додавати сіль і знову порізаний свіжий кріп, поки знову не заповніть банку. Кожен раз просолену зелень прибирайте в прохолодне місце. Кріп пустить трохи соку, це нормально, все йде за планом…

Зелень, приготовлена ці способом буде залишатися дивно свіжою і ароматною протягом декількох місяців.

Щоб використовувати кріп, просто візьміть необхідну кількість трав. Якщо в рецептурі вам не потрібна сіль, промийте гілочки кропу від солі під холодною водою.
При готуванні завжди враховуйте, що зелень у вас вже з сіллю!