З курячої грудки можна приготувати для обідньої або вечірньої трапези безліч страв. Пропонуємо вам зробити тефтелі з курячої грудки. Подрібнене куряче м’ясо доповнено рисом і пасерованими овочами (морквою і цибулею).
Інгредієнти
Куряча грудка – 1 штука | |
Рис – 3/4 склянки відвареного | |
Морква – 1/2 штуки | |
Цибуля – 1/2 штуки | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Яйце – 1 штука | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Майонез – 1 ст. ложка | |
Соус томатний – 1 ст. ложка | |
Вода – 400 мл кип’ячена |
З курячої грудки можна приготувати безліч страв. Взагалі, куряче м’ясо – відмінний інгредієнт, адже страви з нього виходять смачними, так, і працювати з таким продуктом одне задоволення.
Щоб приготувати тефтелі з курячої грудки з рисом і овочами, потрібно підготувати наступний кухонний інвентар – м’ясорубку, каструльку для варіння рису, обробну дошку, ножик, тертку, сковороду. М’ясорубку можна замінити кухонним комбайном.
Курячу грудку краще взяти трохи подмороженную. В такому стані її легше буде прокручувати. Рис слід відварити заздалегідь, щоб злаковий встиг остудитися. Рекомендується варити рис у великій кількості води, а потім відкинути його на сито і трохи промити під холодною водою. Про те, як приготувати смачні домашні тефтелі з курячої грудки, розповідається в нижчеподаному рецепті.
Покроковий рецепт
В першу чергу підготуємо овочі. Промиваємо морквину. Очищаємо моркву і цибулю. За допомогою терки подрібнюємо морквину, а цибулю дрібно рубаємо.
У сковороду вливаємо олію і розігріваємо його. Коли масло підігріється, перекладаємо в сковороду нарізку з овочів. Пасеруємо цибулю з морквою до м’якості. Овочі для тефтелькою остуджуємо.
Подмороженную курячу грудку без шкірки нарізаємо на шматочки.
Курячі шматочки прокручуємо через м’ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні.
До отриманої курячого фаршу додаємо відварену охолоджений рис.
Додаємо піджарку з овочів.
Приправляємо інгредієнти в мисці сіллю і придатними спеціями. Розбиваємо одне куряче яйце.
Гарненько перемішуємо всі введені інгредієнти для тефтелькою.
Формуємо з отриманої маси круглі тефтелі, які перекладаємо в сковороду, в якій пассировались овочі.
Готуємо заливку для домашніх тефтелькою. Змішуємо майонез, томатний соус і кип’ячену воду. Отриману заливку додаємо до тефтелі. Готуємо тефтелі на плиті хвилин 20 на помірно вогні.
Апетитні тефтелі з курячої грудки з овочами готові! Приємної трапези!