Телятина або пісна свинина (м’якоть) 800гр
Молоко 100гр
Помідори 500гр
Сіль 5 г Перець мелений 2г
Спосіб приготування: Хліб розмочити в молоці. Цибулю і півпучка петрушки порізати дуже гострим ножем так дрібно, як тільки вийде, але при цьому стежити, щоб овочі не пустили сік. Перекручене м’ясо змішати з хлібом, цибулею, петрушкою, сирим яйцем, меленим перцем і сіллю, добре вимісити, відбити, щоб фарш вийшов тугим і еластичним. Намочити руки холодною водою і скачати вісім кульок з фаршу. Кожен кульку сформувати у вигляді гнізда ластівки.
Чотири, що залишилися яйця зварити в круту. Розрізати впоперек яйця і вкласти кожну половинку гніздечко з фаршу. Якщо вкласти жовтком догори, то буде більш святково; якщо вкласти жовтком вниз, вийде натуралистичнее. Для більш креативного ефекту потрібно замінити половинку курячого яйця двома перепелиними.
Помідори надрізати і натерти на тертці, додати порізану петрушку і перець горошок. На олії смажити борошно, до тих пір, поки вона не придбає золотавий відтінок, і з’єднати з підготовленим томатним соком. Потримати на вогні дві хвилини, помішуючи.
В глибоку скляну або керамічну вогнетривке блюдо викласти гніздечка, залити їх томатним соусом і щільно закрити. Духовку розігріти при середній температурі і поставити в нього блюдо. Готувати поки м’ясний сік стане прозорим. Подавати як холодну закуску.