Деруни (картопляні оладки) без борошна

Деруни з картоплі без борошна і манки.

Інгредієнти

Картопля сирої (великий) — 8 шт
Картопля варена — 4 шт
Яйце — 1 шт
Перець чорний мелений — 1 ч. л
Масло рослинне — 300 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Деруни (картопляні оладки) без борошна

Деруни (картопляні оладки) часто вважають білоруським стравою, але насправді першовідкривачами були німці. У слов’янській кухні багато різних назв: українці готують деруни, росіяни – терунцы, поляки – пляцки, чехи – брамбораки. Рецепт приготування і продукти досить прості і є в кожному будинку. Основа страви – це звичайно ж картоплю. При приготуванні дерунів часто для зв’язки використовують борошно, крохмаль, манку, вівсянку. Все це можна замінити на зварену і розім’ятим картоплю. Смак виходить чисто картопляний і хрусткий.

Покроковий рецепт

Картоплю почистити від шкірки. Три-чотири великі картоплини відварити, остудити і розім’яти

Сиру картоплю натерти на крупній тертці.

Додати варену картоплю, яйце, сіль, чорний мелений перець. Все добре перемішати.
Варену картоплю забирає всю вологу з сирого.

Сформувати картопляні диски і обсмажити їх у великій кількості рослинного масла до коричневої скоринки. Смажити деруни потрібно на сильно розпеченій сковороді, щоб були хрусткі.

Готові деруни подати як окрему страву зі сметанною або кетчупом, а можна в поєднанні з м’ясом і рибою.

Дивіться також:  Картопляні зрази з курячим фаршем