Фарширована качка фаршем, грибами та квасолею

Багато боятися готувати цю страву, думають, що складно. Але, тільки наважившись почати, відразу зрозумієте, що все дуже просто і зовсім не складно.

Інгредієнти

Качка — 1 птах
Фарш м’ясний — 600 гр
Гриби — 200 гр
Квасоля червона — 120 гр
Цибуля ріпчаста — 1 штука
Сметана — 1 столова ложка
Парприка — 2 булані ложки
Часник — зубчиків
Мускатний горіх — 0,5 чайної ложки
Кардамон — 0,5 чайної ложки
Рослинна олія — 1 столова ложка
Сіль — за смаком
Перець — за смаком

Як приготувати Фарширована качка фаршем, грибами та квасолею

Ця страва допоможе кожній господині впоратися з таким завданням, як красиво оформити святковий стіл, витрачаючи при цьому мало часу. На виручку пройде таке блюдо. Як фарширована качка. Досить просте і водночас надзвичайно яскраво смотрящих страва прикрасить святковий стіл. Подавати її можна і в гарячому, і в холодному вигляді. Існує безліч варіантів начинки. Фарширована качка дуже корисне, легко засвоєне страву, особливо якщо поєднується з овочами.

Багато боятися готувати цю страву, думають, що складно. Але, тільки наважившись почати, відразу зрозумієте, що все дуже просто і не зовсім складно. Самий складний момент, вийняти з качки кістки і вивернути кожух навиворіт, нафарширувати і вивернути назад.

Замість качки можна використовувати курку, але тоді не забудьте зменшити час запікання в 2 рази.

Покроковий рецепт

Насамперед, необхідно квасолю залити водою і дати їй постояти на 4 години. Коли квасоля набубнявіє, відварити і посолити. Перекласти її в друшляк і дати стекти воді.
Потім за допомогою блендера подрібнюємо квасолю до однорідної маси.

Відварити гриби. Порізати маленькими кубиками цибулю і обсмажити на розігрітій сковороді разом з грибами.

Дивіться також:  Курячі ніжки запечені в духовці у фользі

У квасоляний масу додати гриби і цибулю. Все добре перемішати.

Приготувати фарш, заправивши його паприкою, мускатним горіхом, кардамоном і сухим часником. Ретельно замісити і додати сіль і перець за смаком. Ще раз перемішати.

Готуємо качку, виймаємо, кістки намагаючись не пошкодити шкірку на качці. Для цього потрібно розітнути качку по спинці і за допомогою гострого ножа акуратно відокремити від м’яса грудні і спинні кісточки. Обробляти не складно, по часу займе 15 хвилин.

Далі точно також видаляємо з ніжок і стегон кістки і зачищаємо їх від м’яса. Обережно обрізають крила верхньої частини, в якій також є кістки. Акуратно надрізаємо сухожилля і виймаємо суглобові кісточки. Видаляємо зайвий жир.

Повертаємо підготовлену тушку качки таким чином, щоб м’ясо перебувало вгорі і через харчову плівку відбиваємо з допомогою кулінарного молоточка. Солимо і перчимо.

Викладаємо фарш в качечку і заповнюємо їм ще й ніжки. Покласти на фарш підготовлену масу з грибів і квасолі.

Звертаємо тушку і зашиваємо товстими нитками по спині, залишаючи кінчики. Ніжки пов’язуємо шпагатом.

Застелити деко пергаментом і швом вниз покласти качку.

Приготувати суміш з сметани, паприки і сухого часнику з сіллю. Змішати і отриманим соусом змастити всю качину тушку.

Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати протягом 3 годин і 30 хвилин (якщо ви качку замінили куркою, зменшіть час запікання в 2 рази!).

Після закінчення часу, вийняти з духовки і обережно вийняти нитки. Фарширована качка готова! Приємного апетиту!