Фаршировані баклажани з сиром по-сицилійськи

Будемо фарширувати баклажани сиром і часником, а потім тушкувати в томаті

Інгредієнти

Маленькі баклажани — 4 шт
Сир каччокавалло — 50 гр
Пасату (протерті томати у власному соку) — 350 гр
Часник — 4 зубчики
Свіжа м’ята — 12 аркушів
Сіль — За смаком
Перець — За смаком
Оливкова олія — 100 гр
Свіжий базилік — 7-10 аркушів

Як приготувати Фаршировані баклажани з сиром по-сицилійськи

Ексклюзивний сицилійський рецепт!

Покроковий рецепт


Моєму баклажани і обрізаємо тверді частини, чистити шкірку не треба

Готуємо начинку: змішати сіль з перцем, чистимо часник і ріжемо на великі шматочки, миємо листя м’яти

Ріжемо на дрібні брусочки сир. В оригінальному рецепті сир — італійський каччокавалло, його можна замінити твердим солоним сиром типу сулугуні

Фаршируємо баклажани: беремо кожен і робимо 3-4 надрізи глибиною 1-2 см вздовж

У кожен розріз кладемо брусочок сиру, шматочок часнику, суміш солі і перцю і листочок м’яти

Наливаємо олію (так, багато олії) на сковороду і обсмажуємо баклажани протягом 30 хвилин, акуратно перевертаючи

За 10 хвилин до того, як баклажани будуть готові беремо іншу сковороду виливаємо на неї протерті томати (пасат) і ставимо на вогонь, потім додаємо готові баклажани

Додаємо цілі листя базиліка, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин


Готово! Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кавуни на зиму