У цих хлібцях відсутній борошно вищого сорту,яйця і молоко. Наповнення у вигляді всіляких насіння можна міняти на свій розсуд.

Інгредієнти
| Обойне борошно пшеничне — 400 | |
| Олія рослинна будь — 20 | |
| Дріжджі сухі — 5 | |
| Цукор — 30 | |
| Сіль — 4 | |
| Морква свіжа — 30 | |
| Насіння соняшнику — 30 | |
| Насіння льону — 15 |
Цей вид випічки підійде для прихильників правильного харчування і для тих,хто вирішив скинути трохи зайвих кіло.
Покроковий рецепт

У велику миску висипаємо спочатку всі сипучі інгредієнти: борошно,дріжджі,цукор,сіль,натерту на дрібній тертці моркву і насіння( можете поексперементувати з добавками висівки,гарбузове насіння,кедрові горішки…головне не перестаратися з кількістю,так як тісто з цільнозерновий борошна і так важко піднімається)Перемішуємо

Додаємо рослинне масло і теплу воду (води може знадобитися трохи менше або більше скільки борошно візьме).Починаємо вимішувати.Тісто виходить трохи липке,м’яке, запашне.

Перекладаємо в миску, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце мінімум на годину. Тісто має підійти. Попереджу відразу, обойне борошно важче ніж хлібопекарська вищого сорту,з цього не лякайтеся,що вона майже не збільшується в обсязі.

Коли тісто готове,викладаємо його на змащену рослинним маслом поверхню,ділимо на 3 частини і формуємо щось схоже на невеликі батончики.Тісто трохи липке, руки доведеться теж змастити маслом або водою.

Випікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин перевіряємо готовність.

Приємного апетиту!