Сирно-часниковий хліб

Готуємо смачно і корисно… Рецепт сирно-часникового хліба з покроковим приготуванням.

Інгредієнти

Тісто для хліба:
борошно — 250 г + для замісу
тепла вода — 15 мл
масло — 20 г
цукрова пудра — 2 столові ложки
сіль — 1 чайна ложка
пекарські дріжджі — 7 г (1 пакетик)
Для часникового масла:
солоне масло — 150 г розм’якшене
часник — 5 зубчиків
свіжа петрушка — 1 велика жменька нарізаної
свіже листя шавлії — 3 ложки подрібнених
чебрець — 1 невелика гілочка
цибуля — 1 нарізаний
Верхній шар хліба:
сир моцарелла — 200 г нарізаний тонкими скибочками

Як приготувати Сирно-часниковий хліб

Готуємо смачно і корисно – рецепт сирно-часникового хліба з покроковим приготуванням.

Покроковий рецепт

Розведіть дріжджі у воді. Добре перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися. Розтопіть масло. Змішайте борошно з сіллю і розплавленим маслом. Замісіть м’яке тісто.

(Не забувайте, що дріжджі і сіль разом змішувати не можна, тому що сіль «вбиває» дріжджі. Тому не додавайте сіль у склянку з дріжджами!)

Розділіть тісто навпіл. Сформуйте ковбаски. Помістіть їх на деко, покрите папером для випічки. Дайте постояти 2 години, нехай підніметься.

Коли тісто піднялося, розігрійте духовку до 180 ° C. Помістіть хліб у духовку і випікайте близько 15 хвилин. Багет не повинен впасти. Вийміть хліб з духовки і дайте йому повністю охолонути.

Підготуйте часникове масло.
Змішайте всі інгредієнти, які зазначені для часникового масла. Якщо у вас виникли проблеми зі змішуванням інгредієнтів, розтопіть масло (зовсім трохи) в мікрохвильовій печі.

Коли хліб охолоне, надріжте його на відстані 1,5 см, не розрізаючи дно.

Злегка часникове масло розтопіть і, пензлем, щедро в кожному надрізі, намажте хліб. У кожен надріз вставити шматочок моцарели.

Дивіться також:  Кекс з кукурудзяної крупи та консервованої кукурудзи

Запікайте багет з сиром близько 10 хвилин при температурі 180 ° C або до тих пір, поки не розплавиться сир. Приємного апетиту!