Рецепт домашнього квасу з родзинками

В’язке якість отриманого квасу нагадує мені густе пиво, а його смак дійсно унікальний і чудовий!

Інгредієнти

цукор — 1/4 склянки
вода — 2 літри плюс більше або менше, по мірі необхідності
черствого хліба як додаток до заквасці — 1 стакан нарізаний кубиками
патока — 1 чайна ложка
закваска — 2 столові ложки за бажанням
родзинки — за бажанням
цукор — додатково

Як приготувати Рецепт домашнього квасу з родзинками

Про що я думаю, так це про Квас! Наближається весна і хочеться справжнього домашнього квасу! Про квасі, зробленому з черствого житнього хліба і цукру з додаванням сухофруктів, які є під рукою. Вони наповнять цей ігристий напій особливими смаками. При цьому має бути не дуже солодко і не жахливо кисло.

Покроковий рецепт

Інструкції:
Розчинити цукор в 2-х літрах води. Додайте цукрову воду в банку разом з кубиками хліба і патокою. Розмішати. Заповніть банку водою, залишивши 1 дюйм вільного простору. При необхідності додайте закваску.

Запечатайте банку і залиште для бродіння на 4-8 днів або до моменту приготування. Обов’язково перевіряйте банку щодня і відкривайте її по мірі необхідності, щоб уникнути занадто великого тиску в банку.

Як тільки квас приготується, процідіть квас від хліба. Якщо бажана газована вода, розлийте його в герметичні пляшки. Додайте 1 чайну ложку цукру на пляшку або 2 чайні ложки родзинок на пляшку.

Закрийте пляшки і дайте ферментіроваться ще 1-2 дні при кімнатній температурі.
Подавайте квас охолодженим. Обережно відкривайте пляшки, так як квас може вийти сильно газованим.

Час бродіння: від 5 до 10 днів.
Термін зберігання: кілька днів при кімнатній температурі, 1-2 тижні в холодильнику.

Дивіться також:  Вірменський лаваш