Вірменський лаваш

Звичайний вірменський лаваш готую на запас, щоб у будь-який момент можна було його начинити певними продуктами.

Інгредієнти

Борошно — 2 скл.
Рослинна олія — 2 ст. л.
Сіль — 1/4 ч. л.
Вода — 100 мл

Як приготувати Вірменський лаваш

Наявність на кухні лаваша допомагає урізноманітнити свій звичайний раціон. Для його приготування буде потрібно мінімальну кількість продуктів і часу. Більш того, бездрожжевая випічка більш корисна, а вона також допоможе зберегти фігури.

Покроковий рецепт

У миску висипаю борошно і роблю в ній поглиблення.

Доводжу воду до кипіння. Наливаю окріп і рослинне масло в борошно. Також додаю сіль і все швиденько перемішую.

Вимішую тісто близько 15 хвилин. Потім залишаю його на столі і накриваю плівкою. Нехай воно трохи «відпочине», щоб надалі воно стало більш пластичним і його було легко розгортати.

Відриваю невелику кількість тіста і тонко його розкачую. По суті, чим тонше тісто, тим краще. Тоді готовий лаваш пластичний і не рветься.

На сухій сковорідці обсмажую його з двох сторін. Оскільки тісто практично прісне і смажиться без масла, лаваш не буде сильно підрум’яненим.

Гарячий корж збризкую водою і ложу на фольгу. Зверху накриваю сухою серветкою, щоб лаваш став м’яким. Якщо його не накрити, він швидко висохне і стане кришитися. Коли всі коржі охолонуть, я їх акуратно викладаю в пакет і прибираю в холодильник. В такому вигляді вони залишаться м’якими і не пропадуть.

Дивіться також:  Сосиски в дріжджовому листковому тісті