Мідії в сметанному соусі

Мідії під сметанним соусом — справжнє задоволення для любителів морепродуктів

Інгредієнти

мідії — 1 кг
цибулина — середня, 1
вершкове масло — 20 г
сметана 25 % — 100 мл
біле вино — 200 мл
гвоздика, часник — за смаком
сіль, перець — за смаком
зелень — за бажанням

Як приготувати Мідії в сметанному соусі

Найніжніші мідії в винно-сметанному соусі…
Вам знадобитися:
мідії, 1,5 кг
цибулина середня, 1
вершкове масло-20 г
сметана 15-25 %, 100 мл
біле вино, 200 мл
гвоздика, часник,
сіль, перець, зелень

Покроковий рецепт

Я використовувала свіжі мідії, так що спочатку я їх вимочувала в солоній воді всю ніч. Потім я їх готувала в звичайній воді протягом 5 хвилин.

В окремій каструлі розтопити вершкове масло, попередньо посмажити цибулю, додати часник і смажити протягом 3 хвилин. Потім додати вино.

В кінці приготування додати сметану і приправити сіллю і перцем. Якщо хтось хоче і любить, можна додати трохи свіжої петрушки.

Мідії необхідно відкинути на друшляк, дати стекти зайвій воді.

Потім мідії залити соусом. Перемішати і подавати з хрустким хлібом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Баклажани, запечені з помідорами і часником