Їжачки з фаршу з рисом

Їжачки з рисом під сметанним соусом відмінне блюдо, підійде до будь-якого гарніру і обов’язково вам сподобається.

Інгредієнти

Фарш — 400 гр
Рис — 100-150 гр
Сметана — 3-4 ст. ложки
Борошно — 100 гр залишити 1ч.ложку для соусу
Вода — 150-200 мл
Сіль — 1 ч. ложка
Олія для обсмажування — 1 ст. ложка
Спеції — за смаком

Як приготувати Їжачки з фаршу з рисом

До початку процесу приготування їжачків підготуйте будь м’ясний фарш. Відваріть рис до підлозі готовності, так, щоб він був ще жестковат. Якщо дозволяє час, замість варіння можна залити рис окропом і залишити на ніч.

Покроковий рецепт

Процес приготування. Підлозі готовий, але ще досить жорсткий рис додайте підготовлений фарш. Співвідношення рису і фаршу приблизно 1:2. Добре перемішайте, посоліть і поперчіть суміш за смаком.

Візьміть у руки трохи борошна і сформуйте круглі котлетки кульки, можна трохи їх розплющити.

Викладіть сформовані їжачки на розігріту сковороду з маслом. Обсмажте з одного боку.

Поки їжачки підсмажуються, підготуйте сметанний соус. Розведіть 1 ст. ложку борошна 150 мл води, добре перемішайте, щоб не було грудочок. Додайте в тарілку сметану і ще раз все добре перемішайте. Соус повинен бути консистенції не жирного кефіру.

Переверніть їжачків обсмаженої стороною вгору.

Залийте зверху сметанним соусом і закрийте кришкою. Залиште страву на повільному вогні нудитися на 15-20 хвилин.

Їжачки з рисом під сметанним соусом готові, можна подавати до столу.

Дивіться також:  Рис з мясом на сковороді