Котлети по-домашньому (класичні)

Одне з блюд, на пострадянському просторі, яке готується в кожній родині. Для домашнього обіду, свята або взяти з собою в дорогу, ми готуємо котлети по-домашньому. Це завжди смачно і зручно.

Інгредієнти

Свинина (жирна) — 300 гр.
Яловичина — 600 гр.
Яйце — 2 шт.
Цибуля — 2 шт.
Булка — 350 гр.
Зелень кропу — 2 ст. л.
Сіль, перець і спеції — за смаком
Панірувальні сухарі — 0.5 склянки
Рослинне масло — для смаження

Як приготувати Котлети по-домашньому (класичні)

Котлети по-домашньому, по істині – класика жанру. Варіантів приготування домашніх котлет велике безліч. Я, наприклад, люблю додавати у фарш зелень кропу. Отже, приступимо.

Покроковий рецепт

Беремо за раніше приготовлені продукти: помытое м’ясо, цибулю, білий батон замочую в молоці, сіль, перець, улюблені спеції.

Всі інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку, добре вимішуємо. До м’яса додаю яйце, сіль, спеції, перець і зелень кропу. Все ще раз ретельно перемішую, добре відбиваю долонею, так фарш стає пишнішим і продукти краще з’єднуються між собою. Перед формуванням котлет, фарш треба поставити на деякий час в холодильник – це дасть готовому блюду додаткову соковитість.

Ділимо фарш на рівні колобки і формуємо котлети. Окремо в тарілку насипаємо панірувальні сухарі і обкачуємо там кожну заготовку. У сухарики я так само додаю спеції. Для панірування можна використовувати і просто борошно – це Ваш вибір.


На розігріту з рослинною олією сковороду викладаємо котлети, не відходимо і постійно стежимо, щоб не підгоріли. Коли вони підрум’янилися і стали гарними, зменшуємо вогонь і протушивает до готовності.

Гарнір до котлет по-домашньому можна підібрати будь-який: картопля відварна шматочками, картопля – пюре, смажена картопля, макаронні вироби, тушковані овочі. А так само просто овочеві салати.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Рибні котлети з фаршу