Соковиті котлети з соєю

Час приготування: 2 години

Котлети з сої допоможуть трохи заощадити на м’ясі. Але смак вийде таким же, як і при використанні одного м’яса.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Соя — 1 стакан
Вода — 2 стакан
М’ясний фарш — 0,5 кг
Цибуля — 1 шт.
Яйце — 1 шт.
Сіль і перець — за смаком

Як приготувати Соковиті котлети з соєю

Дізналася, що можна приготувати котлети з однієї сої, але я все ж додала м’ясний фарш. Котлети вийшли дуже соковитими і мали апетитний запах.

Покроковий рецепт

1

Сою добре промиваю, заливаю склянкою води і ставлю на вогонь. Коли вода випарується, заливаю ще одну склянку холодної води. Завдяки цьому вона швидше звариться. Загалом, на приготування сої у мене пішло 60 хвилин. Якщо немає бажання так довго варити, можна замочити її в холодній воді на ніч. Тоді варити доведеться наполовину менше.

2

Поки вариться соя, очищаю цибулину і мою одне яйце. Цибуля перекручую через м’ясорубку і додаю його до фаршу. Туди ж вбиваю яйце і все добре перемішую.

3

Готову сою два рази пропускають через м’ясорубку і змішую її з фаршем. Виходить густа маса, тому я не додаю хліб. Але якщо потрібно зробити більшу кількість котлет, тоді можна додати кілька шматочків білого м’якого хліба.

4

Формую котлети і викладаю їх на сковороду. Обсмажую з двох сторін. Щоб котлети вийшли більш соковитими, я їх обвалювала в панірувальних сухарях. Якщо їх не виявилося на кухні, тоді можна скористатися борошном. Також під час смаження потрібно закривати кришку, щоб добре просмажене м’ясо і не випарувалася волога.

Дивіться також:  Макарони з куркою