Фрикадельки з баранини

Фрикадельки виходять надзвичайно ароматні і смачні.

Інгредієнти

Фарш з філе баранини — 500 гр.
Цибуля ріпчаста — 2 шт.
Часник — 3 зубчики
Морква — 1 шт.
Масло рослинне — 3 столові ложки
Куркума — 1 столова ложка
Листя пажитника сушені — 1 столова ложка
Бадьян — 3 шт.
Коріандр цілий — 1 столова ложка
Насіння фенхелю — 1 столова ложка
Насіння гірчиці — 1 столова ложка
Кардамон зелений — 7 шт.
Часник сушений — 1 чайна ложка
Насіння пажитника — 1 столова ложка
Чорний кмин — 1 чайна ложка
Кориця мелена — 1/2 чайної ложки
Мелена зіра — 1 столова ложка
Перець чилі мелений — 1 чайна ложка
Гарам масала — 1 столова ложка
Корінь імбиру — 50 гр.
Кінза — невеликий пучок
Лимон — 1/2 шт.
Гранат — 1/4 шт.
Йогурт — 300 мл
Сіль — за смаком
Томатна паста — 3 столові ложки

Як приготувати Фрикадельки з баранини

Приготування фрикадельок вимагає невеликих витрат часу. Інгредієнти можна знайти на ринку або в магазині.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування фрикадельок.

Цибулю дрібно порізати.

Моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору на сковороді з розігрітим рослинним маслом.

Змішати всі спеції.


Часник дрібно порізати і відправити в сковороду до моркви і цибулі.


Половину обсмажених овочів відкласти. У частину, що залишилася, додати натертий на крупній тертці імбир і обсмажити все разом близько хвилини.

Кінзу порізати.

Додати в сковороду всі спеції і смажити близько хвилини.

Потім додати в сковороду томатну пасту і обсмажити ще близько хвилини.


Додати йогурт, сіль і половину нарізаної кінзи, протушкувати кілька хвилин.

У фарш додати яйце, обсмажені цибулю, моркву і часник, кінзу і сіль. Перемішати і зліпити невеликі фрикадельки.

Дивіться також:  Чебуреки з косулі

Викласти фрикадельки в сковороду, збризнути соком лимона і протушкувати під кришкою на середньому вогні близько 30 хвилин.


Блюдо готове. При подачі посипати гранатовими зернами. Подавати краще за все з рисом. Приємного апетиту!