Курячі зрази, фаршировані яйцем і цибулею

Простіше кажучи, зрази – це фаршировані котлетки. Прекрасна заміна і різноманітність звичайним котлет!

Інгредієнти

Начинка для зраз:
Курячі яйця — 3 шт
Зелена цибуля — кілька пір’я
Сіль — на смак
Хліб — окраєць
Молоко — 100 мл
Фарш для зраз:
Цибуля ріпчаста — 1 головка
Курячий фарш — 500 г
Яйце куряче — 1 шт.
Сіль — за смаком
Перець мелений — за смаком та бажанням
Рослинне масло — для смаження

Як приготувати Курячі зрази, фаршировані яйцем і цибулею

Фаршировані котлети можна приготувати з будь-якою начинкою: овочевий, грибний, з сиром…Фарш не обов’язково використовувати курячий. Пропоную приготувати зрази з вареним яйцем і зеленою цибулею.

Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6 шт.

Покроковий рецепт

Відварити курячі яйця круто, остудити в холодній воді, почистити і порізати кубиками. Зелену цибулю промити і дрібно порізати.

Змішати зелений лук з яйцями, за смаком посолити. Начинка готова, відкласти її поки в сторону.

Замочити В молоці окраєць хліба. Після того як вона розмокла, віджати зайву рідину. Перекласти м’якуш у велику чашу з курячим фаршем. В цю ж чашу, додати сире куряче яйце і ріпчасту цибулю, подрібнений в блендері (можна порубати ножем). Все посолити, поперчити і перемішати.

Тепер приступаємо до ліплення зраз. Смочим руки у воді (щоб фарш не прилипав) і візьмемо трохи фаршу. Зліпимо корж, трохи овальної форми.

На курячу корж в середину викласти начинку з цибулі і зелені (багато не кладіть).

Сформуйте котлетку за допомогою залишилися країв коржі (якщо необхідно, можна додати ще фаршу).

Розжаримо рослинне масло на сковороді. Обсмажте зрази до рум’яності спочатку з одного боку.

Дивіться також:  Ароматна тушка курки, запечена в духовці

Потім переверніть фаршировані котлетки, зменшіть вогонь і смажте до готовності. Якщо у вас залишився фарш, повторіть весь процес формування і смаження курячих зраз.

Подавайте курячі зрази, фаршировані яйцями з овочами. Приємного апетиту!