Баклажани на зиму

Баклажани на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт простий.Так чому нам не заготовити його на зиму?

Інгредієнти

Баклажани – 3 кг Вага овочів в неочищеному вигляді
Болгарський перець – 700 г
Морква – 2 шт. Великі
Ріпчаста цибуля – 2 шт. Великі
Сіль – 4 ст. л. Для відварювання синіх
Вода – 2, 5л. Для відварювання синіх
Олія рослинна рафінування – 1 стакан
Сіль – 1 ст. л. щердь (без гірки)
Цукор – 4 ст. л. щердь (без гірки)
Олія рослинна рафінована – 1 стакан
Оцет 9% – 150 г
Перець мелений – 1 ч. л.
Часник – 1 шт.

Як приготувати Баклажани на зиму

Баклажан – король осінніх овочів, він однаково гарний в салати, закуски, основних і перших стравах. Овоч можна і маринувати, і тушкувати і запікати.

У наш час виведено дуже багато сортів цього овоча, сімейства пасльонових, всі вони смачні і корисні. Баклажан багатий вітаміном К і С, вуглеводами, залізом, фосфором і міддю. Його застосовують у дієтичному харчуванні, і для профілактики серцевих хвороб.

Покроковий рецепт

Ставимо кип’ятити 2, 5 літра води з додаванням 4 солових ложок солі, нею ми відваримо баклажани протягом 10 хвилинок. Для того щоб баклажани після варіння зберегли гарну форму, вибирайте овочі невеликі, приблизно з однаковою вагою. За цей час підготуємо овочі – очистимо їх від плодоніжок, шкірки, насіння і лушпиння.

Поки варяться сині, цибулька потрібно порізати – півкільцями, перчик – соломкою, а моркву можна натерти на будь тертці.

Після того як синенькі отварились, охолоджуємо їх і нарізаємо великим кубиком.
Всі нарізані овочі у великій мисці з’єднуємо, додаємо цукор, перець, сіль (ложки повинні бути без гірок), рослинне масло, оцет, часник видавити через прес, ретельно перемішати. Ємність потрібно поставити рівно на одну добу в холодильник.

По закінченні вказаного часу, салат можна розкласти по банках, простерилізувати і закатати, а можна залишити зберігати в холодильнику і використовувати як закуску, або як салатик до будь-якого гарніру. Не залишайте його при кімнатній температурі на довгий час, він може перекиснуть.

Час стерилізації банки об’ємом 0,5 літра – 15 хвилин. На дно сотейника зазвичай ложу серветку.

Обов’язково спробуйте. Вам дуже сподобається!