Неймовірно смачне і ситне картопляне блюдо.
Інгредієнти
Картопля – 500 гр | |
Варена ковбаса – 150-200 гр | |
Борошно – 50 гр | |
Яйце – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль, перець – За смаком | |
Кріп – За смаком |
Класичні російські картопляні деруни з додаванням вареної ковбаси. Може подаватися як гарнір і як самостійне блюдо.
Покроковий рецепт
Беремо картоплю, трохи будь вареної ковбаси, борошно, цибуля, яйце, часник, зелень і масло для смаження.
Картоплю натираємо на крупній тертці, ковбасу і цибулю і зелень нарізаємо як можна дрібніше ( Ковбасу теж можна пропустити через тертку) видавлюємо часник. Змішуємо всі інгредієнти і ретельно замішуємо до отримання відносно однорідної маси.
Нагріваємо олію на сковороді, формуємо невеликі “котлетки” і смажимо.
Кожна сторона смажиться не більше 1-2 хвилин, не забуваємо перевертати. Складати готові деруни краще в посуд накриту паперовим рушником, що б воно ввібрало зайве масло після смаження.
Дожариваємо останню партію і готово! Особливо смачні деруни виходять при подачі гарячими і зі сметаною. Приємного апетиту !