Джем з шовковиці з розмарином – готуємося до зими
Інгредієнти
Шовковиця – 0,5 кг | |
Цукор – 100 гр. | |
Розмарин – 1 ч. л. з гіркою | |
Винний оцет – 2 ст. л. |
Літо – час не тільки відпочинку, насолода від сезонних фруктів, загоряння на пляжі, купання в морі, але і приготування заготовок на зиму, щоб в цю холодну сніжну пору нагадували нам про прекрасне літо! Шовковиця – одна з перших ягід, що з’являються на деревах. Ось ми вже зібрали перший урожай і вирішили приготувати джем. Але щоб смак не здавався простим і банальним вирішили збагатити його сушеним розмарином. Пробуємо результат.
Покроковий рецепт
1. Шовковицю добре промити.
2. Шовковицю з цукром скласти в чашу комбайна і перемолоти в пюре.
3. Перелити в каструлю, поставити на вогонь і варити 20 хвилин.
4. В кінці додати розмарин і проварити ще 5 хвилин. Вимкнути і додати винний оцет. Закатати в стерилізовані банки. Але я цього не робила – ми з’їли відразу)))
5. Ось таке яскраве варення у нас вийшло. У нас пішло в мить!