Джем з шовковиці з розмарином

Джем з шовковиці з розмарином – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Джем з шовковиці з розмарином – готуємося до зими

Інгредієнти

Шовковиця – 0,5 кг
Цукор – 100 гр.
Розмарин – 1 ч. л. з гіркою
Винний оцет – 2 ст. л.

Як приготувати Джем з шовковиці з розмарином

Літо – час не тільки відпочинку, насолода від сезонних фруктів, загоряння на пляжі, купання в морі, але і приготування заготовок на зиму, щоб в цю холодну сніжну пору нагадували нам про прекрасне літо! Шовковиця – одна з перших ягід, що з’являються на деревах. Ось ми вже зібрали перший урожай і вирішили приготувати джем. Але щоб смак не здавався простим і банальним вирішили збагатити його сушеним розмарином. Пробуємо результат.

Покроковий рецепт

1. Шовковицю добре промити.

2. Шовковицю з цукром скласти в чашу комбайна і перемолоти в пюре.

3. Перелити в каструлю, поставити на вогонь і варити 20 хвилин.

4. В кінці додати розмарин і проварити ще 5 хвилин. Вимкнути і додати винний оцет. Закатати в стерилізовані банки. Але я цього не робила – ми з’їли відразу)))

5. Ось таке яскраве варення у нас вийшло. У нас пішло в мить!