Будемо фарширувати баклажани сиром і часником, а потім тушкувати в томаті
Інгредієнти
Маленькі баклажани – 4 шт | |
Сир каччокавалло – 50 гр | |
Пасату (протерті томати у власному соку) – 350 гр | |
Часник – 4 зубчики | |
Свіжа м’ята – 12 аркушів | |
Сіль – За смаком | |
Перець – За смаком | |
Оливкова олія – 100 гр | |
Свіжий базилік – 7-10 аркушів |
Ексклюзивний сицилійський рецепт!
Покроковий рецепт
Моєму баклажани і обрізаємо тверді частини, чистити шкірку не треба
Готуємо начинку: змішати сіль з перцем, чистимо часник і ріжемо на великі шматочки, миємо листя м’яти
Ріжемо на дрібні брусочки сир. В оригінальному рецепті сир – італійський каччокавалло, його можна замінити твердим солоним сиром типу сулугуні
Фаршируємо баклажани: беремо кожен і робимо 3-4 надрізи глибиною 1-2 см вздовж
У кожен розріз кладемо брусочок сиру, шматочок часнику, суміш солі і перцю і листочок м’яти
Наливаємо олію (так, багато олії) на сковороду і обсмажуємо баклажани протягом 30 хвилин, акуратно перевертаючи
За 10 хвилин до того, як баклажани будуть готові беремо іншу сковороду виливаємо на неї протерті томати (пасат) і ставимо на вогонь, потім додаємо готові баклажани
Додаємо цілі листя базиліка, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин
Готово! Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!