Журавлинний соус ідеально підходить до птиці, м’ясних страв, і навіть до риби.
Інгредієнти
Індичка – 500 г філе індички (або курячого філе) | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Журавлина – 150 г | |
Мед – 1 ст. л. | |
Сік апельсиновий – 50мл | |
Цукор – за смаком |
Журавлинний соус ідеально підходить до птиці, м’ясних страв, і навіть до риби. Такий соус можна використовувати для приготування булочок або пирогів, десертів або просто у вигляді варення до чаю.
Покроковий рецепт
Цедру апельсина натерти на дрібній тертці. З самого апельсина вичавити сік.
У маленьку каструлю покласти журавлину, додати мед і апельсиновий сік. Варити на слабкому вогні 15-20 хвилин (ягоди повинні полопати).
Потім додати цедру і цукор за смаком, варити ще 5-10 хвилин.
Соус збити в блендері до однорідної консистенції.
Філе індички (можна філе курки) посолити, поперчити, обсмажити на сковороді на маслі з обох сторін.
Смажені медальйони індички нарізати на шматочки.
Подавати з рисом і соусом.
Приємного апетиту!