Як правильно сушити яблука

Як правильно сушити яблука – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У них містяться: залізо для підвищення гемоглобіну крові, селен для активності, калій для нормальної роботи нервової системи і інші мікроелементи. Також ми отримаємо додаткове джерело клітковини.

Інгредієнти

Червоні кисло-солодкі яблука – 3 кг 3 кг свіжих яблук виходить приблизно 1 кг сушених
Сіль харчова – 3 ст. л Розчиняємо в теплій воді (вода 1,5 л.)

Як приготувати Як правильно сушити яблука

Всі ми знаємо, як необхідні нам вітаміни і користь фруктів взимку і особливо навесні. Тому, якщо у нас є можливість запастися вітамінами запас, ми обов’язково це зробимо. Я пропоную Вам рецепт сушених яблук.

Покроковий рецепт

Потрібно помити яблука і дати їм обсохнути.

Кожне яблуко ми нарізаємо тонким шаром разом з шкіркою, відповідно без серцевини і складаємо в каструлю.

Розчиняємо харчову сіль у воді, 3 столові ложки солі на 1,5 літра води. Ретельно розмішуємо, щоб сіль повністю розчинилася.

Заливаємо яблука отриманим сольовим розчином і залишаємо на 3-5 хвилин у воді. Це допоможе захистити сушені яблука від мух, мошок, бджіл.

Яблука можна сушити на свіжому повітрі, так і електросушарці. Свої яблука Я сушила на вулиці на столі. Під низ расстелем пергамент і викладаємо яблука тонким шаром на нього. Не перетримуйте яблука в солоній воді, інакше вони втратять форму і будуть довго сохнути.

При яскравому сонці та спекотної погоди перевертаємо яблука приблизно 2 рази в день. Робимо так протягом 5-7 днів. Сушені яблука готові!

Зберігати сушені яблука можна як в паперовому мішку, так і тканинному при кімнатній температурі.