Сьомга, приготована в розмариново-медовій глазурі, виходить напрочуд смачною.
Інгредієнти
безкісткове філе сьомги – 450 грам | |
квітковий мед найкращої якості – чотири ст. ложки | |
рожевий перець тонкомолотий – за смаком | |
свіжовіджатий лаймовий сік – за смаком | |
лаймова терта цедра – з половинки плода | |
подрібнені листочки свіжого розмарину – півтори ч. ложки | |
тонкомолота сіль морська – за смаком |
Сьомга, приготована в розмариново-медовій глазурі, виходить напрочуд смачною.
Покроковий рецепт
Підготувати не дуже великий сотейник, влити в нього рідкий квітковий мед, прогрівати його протягом трьох хвилин на самому тихому вогні.
Потім насипати в цю ж посуд подрібнені листочки розмарину, а також терту лаймову цедру, перемішати все. Прибрати посуд з розмариново-медової глазур’ю з вогню, залишити під кришкою хвилин на п’ятнадцять.
Потім нарізати невеликими порційними шматочками рибне філе, приправити його з усіх сторін перцем і злегка посолити.
Полити приготовленої розмариново-медової глазур’ю порційні шматки сьомги, загорнути посуд з нарізаною рибою харчовою плівкою і відправити в холодильну камеру мінімум на півтори години.
Підготувати невелику прямокутну форму, викласти в неї рибні шматочки, влити залишки глазурі з меду і розмарину, поставити сьомгу в духовку хвилин на двадцять і запікати її при двохстах градусах.
Приготовану сьомгу в глазурі полити лаймовим соком, потім подавати до столу в гарячому вигляді.