Риба тушкована у томаті з зеленню і махаємо

Риба тушкована у томаті з зеленню і махаємо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже ошатне, смачне і корисне блюдо на кожен день або для особливих випадків.

Інгредієнти

Рибне філе – 300 грам
Томатна паста – 30 грам
Кріп – за смаком
Базилік – за смаком
Маш – 300 грам Приблизно 1,5 склянки
Олія – для смаження
Спеції – за смаком часник Сушений, паприка, суміш перців
Соєвий соус – 10 мл

Як приготувати Риба тушкована у томаті з зеленню і махаємо

Це блюдо саме по собі і гаряче, і гарнір. Готується просто і швидко, а головне, незважаючи на доступність інгредієнтів, виглядає досить вишукано. Рибу можна брати будь-яку з тих сортів, де менше всього кісток, переважно тріскових порід. Цей варіант тушкованої риби відповідає стандартам правильного харчування – тут дуже багато білка як рослинного (в бобах), так і тваринного походження. Маш також відомий своїм багатим складом, що включає вітаміни і амінокислоти. Загалом, страва поєднало в собі все те, до чого ми прагнемо, коли плануємо обід для своєї сім’ї.

Покроковий рецепт

На розігріту сковорідку викласти філе риби, порізане шматочками.

Трохи обсмажити в натуральному вигляді. Потім додати приправи і поперчити.

Після того, як риба “схопиться”, додати порізану зелень (кріп і базилік), перемішати.


Додати томатну пасту і соєвий соус, добре перемішати. З-за присутності соусу страва може вийти досить солоним. Так що перш ніж додавати сіль, обов’язково спробуйте.


Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 10 хвилин. У цей час у підсолену киплячу воду насипати маш і варити крупу до напівготовності.

Злити воду з відвареної маша, додати крупу в сковорідку до риби. Тушкувати при закритій кришці на слабкому вогні ще 20 хвилин, при необхідності додати воду.

Блюдо подавати гарячим, прикрасивши зеленню.