Паста з помідорами і рибою минтай

Паста з помідорами і рибою минтай – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це блюдо досить просто готується, проте слід знати про те, що рибу необхідно правильно обсмажувати, в іншому випадку вона просто вийде дуже сухою.

Інгредієнти

цибуля ріпчаста – 1 головка
великі часникові часточки – дві штуки
червоний перець чилі – половина стручка, за бажанням
ароматне масло оливкове – п’ять ст. ложок
солоні каперси – 1 ст. ложку
рибне філе – 1 велика тушка
будь-яка паста – 300 г
консервовані помідори – 80 г
помідори черрі – 6-8 шт.
біле вино – 70 мл
морська сіль тонкомолота – за смаком
мелений рожевий перець – за смаком
лимон – 1/2 лимона
базилік зелений – листочки

Як приготувати Макарони з помідорами і рибою минтай

Тушкований минтай в томатному соусі з помідорами – дуже смачна страва. Для ситості додається макаронні вироби, і, дуже до речі. Паста виходить соковитою, а смак насичений і ароматний.

Для приготування цієї страви можна використовувати і іншу рибу, яка не сильно розвалюється при гасінні.

Покроковий рецепт

Нашаткувати дуже дрібно половину стручка червоного перцю (цей інгредієнт додається за бажанням). Потім почистити цибулину і дрібненько порізати. Порубати попередньо очищені часточки часнику.

Підготувати велику сковорідку, влити в неї третину оливкової олії, прогріти його гарненько, потім обсмажити в ньому подрібнений часник, цибулю і нашатковану перець чилі. В цей же час в киплячій воді відварити якусь пасту, в моєму випадку це спагетті.

Як тільки макаронні вироби зваряться, перекласти їх на друшляк. Потім зрізати уздовж хребта з риби всі філе, порізати його на шматочки, перекласти в глибоку тарілку, злегка посолити, приправити перцем і полити невеликою кількістю оливкової олії. (Щоб не возитися з рибою, краще, звичайно, взяти готове філе минтая).

Перекласти шматочки риби в сковорідку з перцем, обсмаженою цибулею і часником, гарненько обсмажити з усіх сторін. Потім закинути кілька помідорів чері, каперси, влити необхідну кількість вина, тушкувати.

Як тільки вино почне інтенсивно кипіти, зменшити вогонь, додати в сковорідку терті консервовані помідори, а також подрібнений базилік.

Викласти в сковорідку приготовлену пасту, перемішати всі інгредієнти, потім прибрати посуд з вогню. Накрити посуд кришкою і дати постояти 5 хвилин, щоб все промокло.

Після цього підготувати сервірувальне блюдо. Перекласти на нього пасту з шматочками риби. Збризкати рибу минтай лимонним соком і посипати цедрою лимона.

Прикрасити страву листочками базиліку. Страву подавати в теплому вигляді до столу. Приємного апетиту!