Риба з овочами

У цьому рецепті я хочу запропонувати Вам приготувати минтай з овочами, досить просте, смачне і не дороге блюдо.

Інгредієнти

минтай – 3 шт.
морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт.
борошно – 0,5 склянки для кляру + 1 ст. ложка для соусу
майонез або сметана – 3 ст. ложки
масло рослинне – 3 ст. ложки
сіль, перець – за смаком

Як приготувати Риба з овочами

Рибу з овочами я раніше не дуже жалувала, особливо минтай. Цей рецепт рибки з овочами я спробувала у своєї сестри, і навіть мій чоловік, який не особливо любить рибу, тепер просить її приготувати саме так. Таким способом можна готувати не тільки минтай, а так само горбушу.

Покроковий рецепт

Минтай промити, очистити від нутрощів, моркву і цибулю почистити

Рибу порізати на шматочки 4-5 см. шириною, При бажанні можна розрізати вздовж хребта і прибрати кісточки. Я так не роблю, по-перше м’ясо у рибки ніжне, і вона починає розвалюватися коли намагаєшся прибрати кістки, а по-друге в минтая дуже мало кісток, тому не бачу потреби їх прибирати

Моркву натерти на крупній тертці

Цибулю порізати півкільцями

Рибу посолити і обваляти кожен шматочок у борошні

У сковорідку налити рослинне масло і обсмажити шматочки з двох сторін до рум’яної скоринки

В окремій сковорідці обсмажити цибулю і моркву до м’якості

Кожен обсмажений шматочок змастити майонезом або сметаною

Зверху викласти обсмажені овочі

У склянці холодної води розмішати столову ложку борошна, щоб не було грудочок, влити в сковорідку з рибою і овочами, тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин.

Подавати з будь-яким гарніром. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Зимовий суп з лосося, кукурудзи з вершками