Короп, запечений в духовці з цибулею та морквою

Короп, запечений в духовці з цибулею і морквою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Короп, запечений в духовці з овочами

Інгредієнти

Короп – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Соєвий соус – 100 мл
Крохмаль – 1 ст. л.
Сіль – за смаком
Мускатний горіх мелений – щіпка
Кориця мелена – щіпка
Гвоздика мелена – щіпка

Як приготувати Короп, запечений в духовці з цибулею та морквою

Багато хто не люблять карпа з-за великої кількості кісток у м’ясі. Але все-таки це дуже корисна річкова риба, до того ж не дуже дорога. І якщо її правильно приготувати, то ще й дуже смачна. А якщо ваш чоловік рибалка, то її цілком можна зловити самому. А спіймане власними руками стає відразу ж набагато смачніше. Я пропоную дуже простий у приготуванні рецепт із звичними нам овочами – цибулею і моркву. Але особливий смак риби дадуть спеції

Покроковий рецепт


1. Карпа очистити від луски. Зробити кілька поздовжніх розрізів, посолити і запекти в духовці 30 хвилин.


2. Цибулю і моркву помити, почистити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці.


3. Цибулю обсмажити на розпеченій сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додати моркву, накрити кришкою і готувати до тих пір, поки морква не стане м’якою.

4. Додати спеції. Добре перемішати.

5. Влити соєвий соус, посолити. У невеликій кількості води розчинити крохмаль і додати до овочів. Тушкувати, поки не загусне.

6. Подати карпа полив овочевим соусом.